LASS RAJONŲ ORGANIZACIJOSE

 

MAN VISKAS GERAI


Penkios vienos giminės kartos: mama, dukra, anūkė, proanūkė ir proproanūkė - visa tai ne graži pasaka ar jausmingas romanas apie vienos šeimos istoriją. Švenčionių rajono laikraštis "Žeimenos krantai" rugpjūčio 25 dienos numeryje paskelbė informaciją apie LASS Švenčionių rajono filialo narę Moniką Vaketienę. Joje rašoma: "Su džiaugsmu norėtume pasidalinti žinia, kad Monika Vaketienė, gimusi 1934-04-10 ir gyvenanti Pabradės miestelyje, susilaukė penktos kartos. Penkios kartos - močiutė Monika, dukra Vlada Gekaitė, anūkė Diana Pas, proanūkė Inesa Leoška ir proproanūkė Thalia Derycker. Močiutė Monika, jau turėdama šešis anūkus, du proanūkius, dar susilaukė ir proproanūkės, gimusios 2017-10-19." 

Penkios kartosLaikraštyje išspausdinta ir propromočiutės M. Vaketienės bei keturių jos kartų atžalų nuotrauka. 

"Džiaugiamės kartu su Monika, - sako LASS Švenčionių rajono filialo pirmininkė Stasė Mažuolienė, - tai labai šviesus žmogus. Nepaisant garbingo amžiaus, mielai bendrauja, domisi rajono, filialo naujienomis. Ilgą laiką priklausė Lietuvos neįgaliųjų draugijai, bet, pablogėjus regėjimui, atėjo į mūsų organizaciją." 

"Pati esu iš didelės šeimos, - pasakoja propromočiutė Monika, - augome 8 vaikai: 3 broliai ir 5 seserys, buvo labai linksma. Kiekvienas šeimoje turėjome savo darbą. Aš buvau mezgėja. Megzdavau kojines, megztinius, kiti ravėdavo, tvarkydavo namus. Pati visą gyvenimą ne tik mezgu, bet ir siuvu." 

M. Vaketienė mezga iki šiol. Jos mezginiai dalyvavo rankdarbių parodoje Švenčionyse, keliavo į parodą Panevėžyje. Pastaruoju metu smarkiai pablogėjęs regėjimas diktuoja savo sąlygas, bet net ir ši aplinkybė moters darbštumo nesumažino. "Prieš kelerius metus internete radau specialų didinimo stiklą ir nupirkau, - sako S. Mažuolienė, - dabar mezga su akiniais ir stiklu." 

"Jaunystėje buvo labai gerai, - prisiminimais dalijasi M. Vaketienė, - bet man ir dabar viskas gerai, nieko neskauda. Turiu savo namuką, kiemą, kada noriu, išeinu - nei aš kam trukdau, nei man kas trukdo. Visada svajojau šitaip gyventi." 

Keturių giminės kartų promotė, pasakodama apie savo gyvenimą, šeimą, ypač dažnai kartojo žodžius: "Labai gerai". "Jaunystėje buvo labai gerai ir dabar labai gerai! Visi vaikai ir anūkai labai geri, nuolat aplanko." M. Vaketienė turi tris vaikus, 6 anūkus, du proanūkius, o praėjusį rudenį, kaip jau sakėme, Belgijoje gyvenanti proanūkė Inesa padovanojo ir proproanūkę. 

"Didesnę mūsų organizacijos narių dalį sudaro vyresnio amžiaus žmonės, - mintija LASS Švenčionių rajono filialo pirmininkė S. Mažuolienė, - kituose rajonuose irgi yra šviesių žmonių, sulaukusių garbingo amžiaus, išauginusių gausias šeimas. Galėtų tapti gražia tradicija bent kartą per metus apie juos parašyti, prisiminti ir pagerbti". 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]