KONKURSAS

 

TARPTAUTINIS RAŠINIO KONKURSAS


Europos aklųjų sąjunga (EAS) Onkyo firmos vardu skelbia tarptautinį rašinio (esė) brailio raštu konkursą. Konkurso tikslas - skatinti brailio rašto, kaip pagrindinės aklųjų informacijos prieinamumo ir socialinės įtraukties priemonės, vartojimą. Šių metų konkursas siūlo tokias temas: 

- Brailio rašto vaidmuo palaikant regėjimo neįgaliųjų dalyvavimą politiniame, ekonominiame, kultūriniame, švietimo, socialiniame ir šeimyniniame gyvenime. 

- Gyvenimas su brailio raštu - skatinami mokytojai, vertėjai ir kiti brailio rašto vartotojai rašyti apie šio rašto vaidmenį. 

- Juokingos istorijos apie brailio raštą. 

- Brailio rašto ateitis. 

- Brailio rašto privalumai ir trūkumai lyginant su kalbos sintezatorių, garsinių knygų ir dokumentų naudojimu. 

- Brailio raštas ir menas. 

- Brailio raštas ir muzika. 

- Brailio raštas ir turizmas. 

 

Konkurse gali dalyvauti visi Europos šalių brailio rašto vartotojai, išskyrus profesionalius rašytojus, t. y. žmones, kurie publikuoja savo kūrinius ir gauna už tai atlygį. Rašiniai turi būti pateikti skaitmeniniu formatu. Dalyvių amžius neribojamas. Kiekvienas dalyvis gali pateikti tik vieną rašinį brailio raštu. Negalima pakartotinai siųsti anksčiau konkursui teiktų darbų. Teksto apimtis - ne mažiau nei 800 ir ne daugiau nei 1000 žodžių nacionaline kalba (+/- 10 proc.). Rašinio autoriai visas autorines teises perduoda Europos aklųjų sąjungai. Nacionalinė aklųjų organizacija (LASS) yra atsakinga už konkursui pateiktų rašinių atranką ir vertimą į anglų kalbą. 

Norintys dalyvauti konkurse rašinį elektroniniu formatu turi pateikti VšĮ LASS respublikiniam centrui ne vėliau kaip iki birželio 8 dienos. Kūrinius siųskite e. paštu [email protected] su prierašu "Rašinio konkursui". 

 

Prizinis fondas: 

Pirmasis prizas (už geriausią rašinį) - 2000 JAV dolerių. 

Prizas už puikų rašinį jaunimo grupėje iki 25 metų amžiaus - 1000 JAV dolerių. 

Prizas už puikų rašinį suaugusiųjų grupėje (26 metai ir vyresni) - 1000 JAV dolerių. 

Du piniginiai prizai už gerą rašinį jaunimo grupėje - po 500 JAV dolerių. 

Du piniginiai prizai už gerą rašinį suaugusiųjų grupėje - po 500 JAV dolerių. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]