DĖMESIO!

 

SUSITIKIMAI


LASS dienos "Susitikimai", prasidėjusios 1998-aisiais, auga ir keičiasi. 2017 metais "Susitikimai" vyko dviejose šalies savivaldybėse - Kėdainiuose ir Marijampolėje. Šiemet vyks keturi "Susitikimai": pavasarį susitiksime su Šilutės ir Biržų bendruomenėmis, o rudenį keliausime į Anykščius ir Skuodą. 

Šilutėje "Susitikimai" vyks gegužės 2-3 dieną. Jų metu tęsime sėkmingas, rajonų bendruomenei įdomias veiklas: vyks seminaras socialiniams darbuotojams, "Pojūčių teatro" kūrybinės dirbtuvės ir spektaklis, brailio rašto pamokos, Lietuvos aklųjų bibliotekos rengiama taktilinių knygų paroda. Atsiras ir naujų spalvų: Šilutės gimnazijose vyks radijo laidos "Aklas pasimatymas" (ne)regėti susitikimai su moksleiviais. Laidos vedėjas Kristijonas Bartoševičius ir moksleiviai bendraus su VGTU ir KTU bendruomenių nariu dr. Mariumi Gudauskiu, kuriančiu įspūdingas technologijas neregiams, bei neregiu kunigu Ramučiu Janšausku. 

Sugrįžus iš Šilutės, kviečiame ruoštis į Biržus - "Susitikimai" šiame rajone vyks gegužės 21-22 dieną, o gegužės 25 d. Biržų dvarą sudrebins Lietuvos aklųjų ir silpnaregių meninės raiškos ir kūrybos festivalis. 

Iki pasimatymo "Susitikimuose"! 

  Afiša - LASS dienos "Susitikimai" Šilutėje. Turinys po iliustracija

Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos dienos SUSITIKIMAI ŠILUTĖJE 

 

2018 m. GEGUŽĖS 2 d. 

10.00 - Praktinis seminaras "Neregys šalia mūsų" socialiniams ir lankomosios priežiūros specialistams. Socialinių paslaugų centras (Tulpių g. 12). 

10.00 - "Pojūčių teatro" kūrybinės dirbtuvės su režisiere Karolina Žernyte. Šilutės Vydūno gimnazija (Atgimimo al. 3). 

13.00 ir 15.30 - "Pojūčių teatro" spektaklis "AKMUO. VANDUO. GELUONIS". Šilutės pirmoji gimnazija (K. Kalinausko g. 2). 

 

2018 m. GEGUŽĖS 3 d. 

10.35 - Brailio rašto pamoka su Vytautu Gendvilu. Šilutės Vydūno gimnazija (Atgimimo al. 3). 

11.00 - Radijo laidos "Aklas pasimatymas" "(NE)REGĖTI SUSITIKIMAI" (vedėjas Kristijonas Bartoševičius) svečias dr. Marius Gudauskis (VGTU / KTU) Šilutės pirmojoje gimnazijoje (K. Kalinausko g. 2). 

12.00 - Brailio rašto pamoka su Vytautu Gendvilu. Šilutės pirmoji gimnazija (K. Kalinausko g. 2). 

12.00 - "Pasakojimų dėžutė" ir edukacinis užsiėmimas "Sukurk atviruką nematančiam draugui" (LAB). Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka (Tilžės g. 10). 

12.50 - Taktilinių knygų paroda "Knyga nematančiam draugui" (LAB). Šilutės Vydūno gimnazija (Atgimimo al. 3).  

13.45 - Radijo laidos "Aklas pasimatymas" "(NE)REGĖTI SUSITIKIMAI" (vedėjas Kristijonas Bartoševičius) svečias Ramutis Janšauskas (neregys kunigas) Šilutės Vydūno gimnazijoje (Atgimimo al. 3). 

 

PROJEKTO GLOBĖJAS: Šilutės meras Vytautas Laurinaitis. 

RENGĖJAS: Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga. 

RĖMĖJAI: Neįgaliųjų reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, Šilutės rajono savivaldybė.

PARTNERIAI: "Mūsų žodis", Lietuvos aklųjų biblioteka, Vilniaus Gedimino technikos universitetas, Kauno technologijos universitetas, Pojūčių teatras. 

INFORMACINIAI RĖMĖJAI: "Gold FM", "Šilutės TV", "Šilutės naujienos". 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]