SVEIKINAME!

 

 


Valentino AJAUSKO piešinys

Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga šiais metais mini savo veiklos 90-metį. Esame viena jauniausių aklųjų organizacijų Europoje ir viena seniausių nevyriausybinių organizacijų Lietuvoje. 

1926 metų liepos 24-25 dienomis Kaune įvyko pirmasis Lietuvos aklųjų suvažiavimas. Jis ir nutarė įsteigti mūsų organizaciją - tuomet ji buvo pavadinta Lietuvos aklųjų sąjunga. Šis suvažiavimas - tai organizuotos aklųjų veiklos Lietuvoje pradžia, nuo jos ir pradedama skaičiuoti mūsų istorija. 

Svarbiausias LASS pasiekimas tas, kad Lietuvos neregiai gali gyventi tokį gyvenimą, kokį gyvena viso civilizuoto pasaulio aklieji. Mokydamiesi, dirbdami, keliaudami ar pramogaudami galime naudotis pažangiausiomis technologijomis, kuriomis naudojasi ir Vakarų šalių neregiai. Daugelį mūsų galimybių vis dar riboja mažos neįgalumo pensijos, nedideli atlyginimai, tačiau savo gyvenimo jau neįsivaizduojame be atsivėrimo pasauliui ir jo naujovėms. 

Rudenį pasirodys knyga, kurios puslapiuose - 20 pastarųjų LASS veiklos metų. Pasiekimai ir praradimai, pergalės ir klaidos - mūsų istorija tokia pat spalvinga kaip ir žmonės, kurie ją kuria. Rudenį su daugeliu Jūsų susitiksime LASS filialų ataskaitiniuose susirinkimuose, kalbėsimės apie mūsų organizacijos ateitį. Tikiu, kad unikalią LASS istoriją visi drauge rašysime dar ne vieną dešimtmetį. 

 

Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos pirmininkas 

Sigitas Armonas 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]