LASS CENTRO TARYBOJE

 

 


Vilniuje 2016 m. kovo 23 d. ir balandžio 6 d. įvyko LASS centro tarybos posėdžiai. 

Kovo 23 d. posėdyje dalyvavo 11 (iš 14) LASS centro tarybos narių, LASS revizijos komisijos pirmininkė G. Padribonienė ir kviestiniai asmenys. Taryba patvirtino šešių LASS įmonių ir įstaigų (VšĮ "Aksida", VšĮ Klaipėdos ir Telšių regionų aklųjų centro, VšĮ Panevėžio ir Utenos regionų aklųjų centro, VšĮ "Brailio spauda", VšĮ Vilkpėdės bendruomenės socialinių paslaugų centro ir VšĮ LASS respublikinio centro) 2015 m. ūkinės-finansinės veiklos balansus ir veiklos ataskaitas. Iš nepriklausomų auditorių pateiktų išvadų matyti, kad pateiktos finansinės ataskaitos visais reikšmingais atžvilgiais teisingai parodo įmonių ir įstaigų 2015 m. gruodžio 31 d. finansinę būklę ir 2015 m. finansinius veiklos rezultatus pagal Lietuvos Respublikoje galiojančius teisės aktus. 

Priimtas sprendimas dėl LASS XXVII ataskaitinio suvažiavimo sušaukimo. Suvažiavimas vyks 2016 m. gegužės 26 dieną Vilniuje. Likus 30 dienų iki suvažiavimo LASS centro taryba pateiks LASS bendruomenei, suvažiavimo delegatams ir revizijos komisijai 2015 m. veiklos bei finansinės atskaitomybės ataskaitų projektus. Su centro tarybos sprendimu galima susipažinti www.lass.lt svetainės skiltyje "Apie mus / Suvažiavimas / Artimiausias suvažiavimas". 

Lietuvos aklųjų bibliotekos (LAB) prašymu pakartotinai svarstytas bibliotekos patalpų klausimas. LAB atstovai - bibliotekos direktorė R. Januševičienė, jos pavaduotojai Z. Manžuch bei A. Černiauskas - informavo apie Kultūros ministerijos poziciją svarstomu klausimu. Ministerija įpareigojo Lietuvos aklųjų biblioteką pateikti jai LASS centro tarybos sprendimą dėl LAB patalpų. 

Vadovaujantis LASS XXV suvažiavimo Turto valdymo ir ūkinės veiklos rezoliucijos 2014-2018 m. 6 punkto nuostata, priimtas sprendimas dėl lėšų pervedimo į bendrą lėšų rezervą LASS veikloms finansuoti iš VšĮ Panevėžio ir Utenos regionų aklųjų centro lėšų, gautų pardavus nekilnojamąjį turtą. 

Patvirtinti LASS kultūros ir meno prieinamumo komisijos parengti Aklųjų ir silpnaregių meninės raiškos ir kūrybos festivalio-konkurso "Aš muzika, daina ir meile dalinuos" nuostatai. Su centro tarybos sprendimu ir konkurso nuostatais galima susipažinti www.lass.lt svetainės skiltyje "Darbuotojams / Aktualu šiandien: konkursai, stovyklos ir kt. renginiai". 

Taryba pritarė redakcinio pobūdžio pakeitimams paraiškos formoje į LASS respublikinį fondą. Naujos redakcijos paraiškos formą į LASS respublikinį fondą rasite svetainės skiltyje "Darbuotojams / LASS fondai". LASS regioninės tarybos (Vilniaus ir Alytaus, Kauno ir Marijampolės, Klaipėdos ir Telšių, Panevėžio ir Utenos, Šiaulių ir Tauragės) įpareigotos patvirtinti savo sprendimais pakeitimus paraiškose į regioninius fondus ir apie tai informuoti LASS interneto svetainės administratorių. 

Trečiajame šiais metais balandžio 6 d. vykusiame posėdyje dalyvavo 12 (iš 14) LASS centro tarybos narių, LASS revizijos komisijos pirmininkė G. Padribonienė ir kviestiniai asmenys. Posėdyje patvirtinti septynių LASS įmonių ir įstaigų (UAB "Regseda", VšĮ Vilniaus ir Alytaus regionų aklųjų centro, VšĮ Kauno ir Marijampolės regionų aklųjų centro, VšĮ Šiaulių ir Tauragės regionų aklųjų centro, VšĮ "Kregis", VšĮ Kauno aklųjų ir silpnaregių centro ir UAB "Liregus" 2015 m. ūkinės-finansinės veiklos balansai ir veiklos ataskaitos. Nepriklausomų auditorių išvados analogiškos - pateiktos finansinės ataskaitos visais reikšmingais atžvilgiais teisingai parodo įmonių ir įstaigų 2015 m. gruodžio 31 d. finansinę būklę ir 2015 m. finansinius veiklos rezultatus pagal Lietuvos Respublikoje galiojančius teisės aktus. 

Tarybos nariai informuoti apie 2015 metų 4 ketvirčio LASS įstaigų ir įmonių ūkinės-finansinės veiklos rezultatus ir 2016 m. kovo 9 d. LASS turto ir ūkio reikalų komisijos posėdyje priimtus sprendimus. 

Apsvarstytos LASS respublikiniam fondui pateiktos paraiškos. Lėšos skirtos: 

1) VšĮ Vilkpėdės bendruomenės socialinių paslaugų centro projektui "Vartai į Rytus"; 

2) VšĮ Kelmės aklųjų ir silpnaregių centro projektui "Kitaip matau supantį pasaulį"; 

3) LASS Prienų rajono filialo projektui "Susitikimai"; 

4) UAB "Liregus" projektui "Parama poilsiavietėje "Zelva" 2016 m. poilsiaujantiems regos neįgaliesiems"; 

5) Beatričės labdaros ir paramos fondo projektui "Dainininkės Beatričės Grincevičiūtės atminimo įamžinimas Ilguvos dvare"; 

6) Klaipėdos regos ugdymo centro projektui "Praktinio seminaro organizavimas "Suaugusių neregių santykio su aplinka ypatumai"; 

7) Klaipėdos regos ugdymo centro projektui "Tarptautinė neregių ir silpnaregių vaikų vasaros stovykla "Pažinimo stebuklas 2016"; 

8) VšĮ Klaipėdos ir Telšių regionų aklųjų centro projektui "Šuo - geriausias neregio draugas"; 

9) VšĮ LASS respublikinio centro projektui "Naujų techninių priemonių regos negalią turintiems žmonėms bazės LASS kūrimas (tęstinis)"; 

10) VšĮ Panevėžio ir Utenos regionų aklųjų centro projektui "Socialinių paslaugų plėtra ir kokybės gerinimas Kupiškio ir Zarasų rajonuose"; 

11) VšĮ LASS respublikinio centro projektui "Tarptautinė jaunimo stovykla Vokietijoje"; 

12) Lietuvos aklųjų sporto federacijos projektui "Golbolo sporto šakos plėtojimas"; 

13) Panevėžio aklųjų ir silpnaregių vaikų globos bendrijos "Žvilgsnis" projektui "Padovanokime vaikams reabilitacinį poilsį"; 

14) Projektui "LASS jaunimo integracijos ir aktyvaus dalyvavimo LASS ir visuomeninėje veikloje skatinimas bei asmenybinių gebėjimų stiprinimas". 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]