LASS CENTRO TARYBOJE

 

 


Balandžio 8 d. Vilniuje įvyko trečiasis šiais metais LASS centro tarybos posėdis. Jame dalyvavo 12 (iš 14) LASS centro tarybos narių, Revizijos komisijos pirmininkė ir kviestiniai asmenys. 

Patvirtinti šešių LASS įstaigų ir įmonių - VšĮ Vilniaus ir Alytaus regionų aklųjų centro, VšĮ Kauno ir Marijampolės regionų aklųjų centro, VšĮ Kauno aklųjų ir silpnaregių centro, VšĮ "Kregis", VšĮ "PBC" ir UAB "Liregus" - 2014 m. ūkinės-finansinės veiklos balansai ir veiklos ataskaitos. Nepriklausomų auditorių išvadomis, pateiktos finansinės ataskaitos visais reikšmingais atžvilgiais teisingai parodo įmonių ir įstaigų 2014 m. gruodžio 31 d. finansinę būklę ir 2014 m. finansinius veiklos rezultatus pagal Lietuvos Respublikoje galiojančius teisės aktus. 

Tarybos nariai pritarė UAB "Liregus" prašymui leisti panaudoti dalį lėšų, gautų pardavus sandėlius Riovonių g. 2A, Vilniuje, gamybinei įrangai (štampavimo presui ir plastmasės smulkintuvui) įsigyti. Įsigijusi šią įrangą, įmonė įsipareigoja įsteigti dvi darbo vietas žmonėms su regėjimo negalia. Šios lėšos bus skirtos gamybinio pastato ir koncertų salės, esančių Skroblų g. 19, Vilniuje, sienų apšiltinimui. 

Pakartotinai svarstytas Katalikiškojo Prano Daunio fondo prašymas dėl papildomos finansinės paramos skyrimo - 4,5 tūkst. eurų, kuriuos fondas turi sumokėti skulptoriui Jonui Gencevičiui už paminklo Pranui Dauniui sukūrimą. LASS centro tarybos 2012 m. gruodžio 12 d. sprendimu Nr. 1-59 P. Daunio paminklui sukurti ir pastatyti Kaune iš LASS respublikinio fondo jau buvo skirta 40 tūkst. Lt. Priimtas sprendimas papildomai skirti Katalikiškajam Prano Daunio fondui 1,7 tūkst. eurų. 

Patvirtinti LASS kultūros ir meno prieinamumo komisijos parengti "Respublikinio aklų ir silpnaregių vaikų meninės raiškos ir kūrybos festivalio-konkurso "Pavasario vyturiukai 2015" bei "Aklųjų ir silpnaregių meninės raiškos ir kūrybos festivalio-konkurso "Aš muzikai lenkiuos" nuostatai (daugiau apie šiuos konkursus skaitykite www.lass.lt svetainės skiltyje "Darbuotojams/Aktualu šiandien: konkursai, stovyklos ir kt. renginiai"). 

Apsvarstytos LASS respublikiniam fondui pateiktos paraiškos. Lėšos bus skirtos VšĮ Kelmės aklųjų ir silpnaregių centro projektui "Kitaip matau supantį pasaulį", LASS Prienų rajono filialo projektui "Susitikimai", Klaipėdos regos ugdymo centro projektui "Tarptautinė neregių ir silpnaregių vaikų vasaros stovykla "Pažinimo stebuklas", Panevėžio aklųjų ir silpnaregių vaikų globos bendrijos "Žvilgsnis" projektui "Padovanokim vaikams jubiliejinę šventę ir reabilitacinį poilsį", LASS narės, docentės, psichologijos mokslų daktarės Irenos Gailienės knygai parengti ir leidybos darbams kofinansuoti, LASS Ukmergės rajono filialo narės L. Pšichockaitės socialiniam būstui įsigyti. 

Iš LASS bendro lėšų rezervo bus skirta parama VšĮ Vilniaus ir Alytaus regionų aklųjų centro pastato, esančio Naugarduko g. 91, Vilniuje, stogui atnaujinti. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]