LASS CENTRO TARYBOJE

 

 


Liepos 9 d. Vilniuje, VšĮ LASS respublikiniame centre, įvyko pirmasis naujai išrinktos LASS centro tarybos posėdis. Nors jau įsibėgėjo vasara, posėdyje dalyvavo visi 14 LASS centro tarybos narių, LASS revizijos komisijos pirmininkė G. Padribonienė ir sekretorius V. Romeika bei kviestiniai asmenys - VšĮ Vilniaus ir Alytaus regionų aklųjų centro direktorius S. Bilevičius ir UAB "Regseda" direktorė K. Zibalienė. 

Posėdžio pradžioje vyko naujai išrinktų centro tarybos narių prisistatymas, revizijos komisijos pirmininkė informavo apie šios komisijos narių pasiskirstymą pareigomis ir pradėtus vykdyti darbus. 

Sekdama Europos aklųjų sąjungos tarybos darbo pavyzdžiu bei atsižvelgdama į LASS XXV suvažiavime patvirtintas LASS veiklos kryptis, naujoji LASS centro taryba pasiskirstė atsakomybės sritimis. Nuo šiol kiekvienas LASS centro tarybos narys, išskyrus LASS pirmininką, kuriam svarbios visos sritys ir kuris vadovauja pačiai tarybai, kuruos atskirą asociacijos veiklos sritį. Bendru sutarimu tarybos nariai pasirinko tokias atsakomybės sritis. 

Ramunė Balčikonienė - žmogiškųjų resursų stiprinimas ir kvalifikacijos kėlimas; 

Vytautas Gendvilas - leidyba ir informacijos sklaida; 

Vytautas Girnius - sportas ir poilsis; 

Aušra Gresienė - LASS filialų stiprinimas; 

Paulius Kalvelis - fizinė ir informacinė aplinka; 

Leonas Kirkilovskis - užimtumas ir gamyba; 

Viktorija Paimbrekytė - švietimas; 

Pranas Pliuška - sociokultūrinė veikla; 

Giedrius Stoškus - teisinė aplinka ir socialinė apsauga; 

Egidijus Urna - nekilnojamasis turtas ir ūkio reikalai; 

Aloyzas Vilimas - švietimas; 

Daina Vitkauskienė - reabilitacija; 

Edvardas Žakaris - užimtumas. 

Švietimui skirtas ypatingas dėmesys (jį kuruos net du centro tarybos nariai), nes 2014-2015 m. Lietuvos neįgaliųjų forumui rengiant šešėlinę JT Neįgaliųjų teisių konvencijos įgyvendinimo ataskaitą, LASS yra patikėta parengti informaciją apie neįgaliųjų švietimą Lietuvoje. Laukia intensyvus darbas, kuriam reikės talkininkų. 

Tarybos nariai aptarė LASS centro tarybos reglamentą bei "Dokumentų ir informacijos apie LASS veiklą pateikimo bei sąjungos narių prašymų ir skundų nagrinėjimo tvarką". Atsižvelgdamas į tarybos narių išsakytas pastabas, VšĮ LASS respublikinis centras paruoš abiejų dokumentų projektus, kurie bus teikiami tvirtinti artimiausiame LASS centro tarybos posėdyje. 

LASS centro taryba svarstė kadenciją baigusios LASS revizijos komisijos siūlymus: dėl centro tarybos reglamento laikymosi tvarkos; dėl ūkinės veiklos ir nekilnojamojo turto valdymo efektyvumo analizės; dėl VšĮ "PBC" veiklos ir valdymo išlaidų; dėl poilsio namų "Spindulys" likimo; dėl "LASS metraščio" leidimo. Dalis šių klausimų bus įtraukta į tolesnių tarybos posėdžių darbotvarkes. 

Tarybos nariai pritarė nekilnojamojo turto valdytojų prašymams leisti parduoti patalpas, kurios nėra reikalingos LASS reikmėms. Buvusios bibliotekos pastato, esančio Šviesos g. 3, Klaipėdoje, pardavimui buvo pritarta dar 2014 m. gegužės 15 d., tačiau pardavimo procedūroms įvykdyti įmonės direktorė buvo įpareigota pateikti papildomų dokumentų. Taip pat buvo pritarta pastato-sandėlio, esančio Šviesos g. 5, Klaipėdoje, bei negyvenamų patalpų, esančių Savanorių pr. 206-4, Kaune, pardavimui. Lėšos, gautos pardavus nekilnojamąjį turtą, bus paskirstytos ir panaudotos laikantis LASS XXV suvažiavime priimtos LASS turto ir ūkio rezoliucijos nuostatų; tam kiekvienu atveju bus reikalingas atskiras LASS centro tarybos sprendimas. 

VšĮ Vilniaus ir Alytaus regionų aklųjų centro direktorius S. Bilevičius pakartotinai informavo apie probleminę situaciją administruojant VšĮ Alytaus bendruomenės užimtumo dienos centrą. Šio centro steigėjai yra trys neįgaliųjų asociacijos, o problemų kyla dėl centro administravimo - lėšų tam skirti gali tik Aklųjų sąjunga, kiti du dalininkai teigia, kad neturi finansinių išteklių. Atsižvelgiant į šią situaciją, priimtas sprendimas pasitraukti iš įstaigos dalininkų. 

Apsvarstytas Katalikiškojo P. Daunio fondo kreipimasis į LASS XXV suvažiavimo delegatus. Fondas prašė skirti papildomus 19 tūkst. Lt įsiskolinimams, atsiradusiems statant paminklą P. Dauniui, padengti. Atsižvelgiant į tai, kad LASS centro tarybos 2012 m. gruodžio 12 d. sprendimu Nr. 1-59 šio fondo projektui - paminklui P. Dauniui sukurti ir pastatyti Kaune - iš LASS respublikinio fondo jau skirta 40 tūkst. Lt, priimtas sprendimas papildomų lėšų šiam projektui neskirti. 

Apsvarstytos LASS respublikiniam fondui pateiktos paraiškos. Lėšos skirtos VšĮ Vilkpėdės bendruomenės socialinių paslaugų centro projektui "Vartai į Rytus" bei VšĮ Panevėžio ir Utenos regionų aklųjų centro projektui "Scenos ir salės langų nedegių užuolaidų ir užsklandų įrengimas" kofinansuoti. Taip pat priimtas sprendimas apmokėti LASS narių, vykstančių į LASS centro tarybos ir visuomeninių komisijų posėdžius, kelionės visuomeniniu transportu išlaidas. 

LASS centro tarybos visuomeninių komisijų sudėtis bus patvirtinta artimiausiame centro tarybos posėdyje. Jei pageidaujate dalyvauti komisijų darbe, prašome informuoti LASS centro tarybos posėdžių sekretorę el. paštu [email protected]


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]