SPORTAS

Reda ROKIENĖ

RYGOS ŽAIDYNĖS


Lengvosios atletikos stadione prieš startąKauno aklųjų ir silpnaregių sporto klubas "Parolimpietis" lapkričio 11-14 d. dalyvavo Tarptautinėse Rygos vaikų ir jaunimo su negalia žaidynėse. Dešimties sportininkų komanda į Lietuvą parvežė 5 plaukimo ir 11 lengvosios atletikos medalių. 

Nuoširdžiai džiaugiamės sporto klubo plaukike Kristina Mačiutaite, pasiekusia 25 m nugara (19,54 sek.) Lietuvos rekordą. Taip pat didžiuojamės jaunuoju plaukiku Edgaru Mataku, kuris 25 m nuplaukė laisvu stiliumi per 15,76 sek. ir užėmė I vietą. 

Sveikiname po sunkios traumos sugrįžusį ir vėl startavusį lengvaatletį Modestą Grauslį, šiose žaidynėse iškovojusį tris aukso medalius: 60 m bėgimo rungtyje (7,80 sek.), 200 m bėgimo rungtyje (30,16 sek.) ir rutulio stūmimo rungtyje (7,66 m). 

Taip pat sveikiname stipriai pagerinusius savo asmeninius rezultatus ir iškovojusius po kelis medalius Gytį Jakštą ir Liną Kulikevičių bei jaunuosius sportininkus Povilą Krapiką, Daumantą Miliūną, Darių Baranauską, Tomą Sutkaitį ir Domantą Morkūną. 

Sporto klubo vadovė Reda Rokienė, lydėjusi sportininkų komandą į Rygos žaidynes, dėkoja lengvosios atletikos treneriui Alfonsui Buliuoliui ir Ryčiui Andrijaičiui už pagalbą, teiktą per visą kelionę, džiaugiasi taip gerai paruošta jaunąja karta, linki toliau siekti puikių rezultatų Lietuvos ir tarptautinėse varžybose. Taip pat nuoširdi ir didelė padėka - aktyviai sporto klubo "Parolimpietis" savanorei, jau keleri metai intensyviai padedančiai regėjimo negalią turintiems sportininkams Kristinai Karinauskaitei. 

Sporto klubo prezidentas Juozas Miliauskas yra įsitikinęs: jeigu jo klubui priklausantiems jauniesiems sportininkams būtų sudaromos sąlygos treniruotis, tai šie gabūs jaunuoliai pasiektų dar geresnių rezultatų ir drauge turėtų daug aktyvios popamokinės veiklos, tai yra pasinaudotų savo galimybėmis. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]