DĖMESIO!

 

PAMINKLAS TIKRAI BUS!


Paminklo Pranui Dauniui maketas"Mūsų žodžio" skaitytojai jau senokai skaitė informaciją apie Prano Daunio paminklo reikalus. Paskutinį kartą buvo rašyta šių metų antrajame žurnalo numeryje. Bet tai nereiškia, kad paminklo rengimo darbai nevyksta. Jie vyksta ir yra gana intensyvūs. Projekto vykdytojui - Katalikiškajam Prano Daunio fondui - reikėjo dirbti pasiraitojus rankoves. Vasario mėnesį Kaune įvyko konkurso Prano Daunio paminklui sukurti ir pastatyti vertinimo komisijos antrasis išplėstinis posėdis. Buvo pristatytas pakoreguotas konkurso nugalėtojo skulptoriaus Jono Gencevičiaus paminklo projektas ir architekto Laimio Kaziukonio paminklo teritorijos sutvarkymo planas. Iš esmės projektams buvo pritarta. Daugiau kaip pusmetį vyko derinimo darbai su valstybinėmis ir savivaldos institucijomis, parašyta dešimtys įvairiausių raštų. Nesigilinant į biurokratinus reikalus ir niuansus, pasakysime, kad vasaros pradžioje gauti visi reikalingi pritarimai ir leidimai, leidžiantys pradėti konkrečius darbus. 

Birželio mėnesį su paminklo skulptoriumi pasirašyta autorinio darbo sutartis. Šiuo metu skulptorius J. Gencevičius dirba intensyviai - planuojama Prano Daunio skulptūros kūrimo darbus užbaigti šį rudenį. Kauno miesto savivaldybė geranoriškai pažiūrėjo į Lietuvos kariuomenės savanorio ir Lietuvos aklųjų švietimo pradininko atminimo įamžinimo reikalą ir skyrė lėšų būsimo paminklo teritorijai sutvarkyti. Jau prasidėjo naujojo skverelio tvarkymo darbai. 

Prano Daunio fondui, kaip projekto vykdytojui, reikia skirti daug laiko ir atiduoti daug jėgų kaupiant lėšas. Už skirtas lėšas - 40 tūkst. Lt - nuoširdžiai dėkojame LASS centro tarybai, LASS nariams, pavieniams aukotojams, įstaigoms, organizacijoms, bendruomenėms. Vis dėlto sumanymui įgyvendinti dar trūksta apie šeštadalio reikalingos sumos, todėl ir toliau norime paprašyti visų pagal išgales aukoti lėšų neregio atminimui įamžinti. Tikime, kad netrukus daugelio neregių ir Lietuvos patriotų svajonė taps realybe - skulptūra Pranui Dauniui papuoš Kauno miestą, bus reprezentatyvi ir informatyvi. 

 

Speciali sąskaita - Prano Daunio paminklui 

LT 837044060007683332 

SEB bankas 

 

Iš anksto dėkojame visiems geranoriškiems aukotojams! 

 

KPDF tarybos vardu 
Juozas Valentukevičius 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]