DĖMESIO!

 

TARPTAUTINIS KONKURSAS


Lietuvos aklųjų biblioteka jau 7 kartą kviečia dalyvauti tarptautiniame reljefiniu būdu iliustruotų knygų "Typhlo-Tactus" konkurse. 

Dalyvauti kviečiami aklųjų ar silpnaregių vaikų tėvai, globėjai, draugai ir mokytojai, taip pat ir profesionalūs dailininkai. Konkursui reikia kurti knygas su reljefinėmis iliustracijomis. Pagrindinis konkurso prizas - 500 eurų premija. 

Kuo anksčiau pradėsite dirbti, tuo kokybiškesnes sukursite iliustracijas! 

Sukurtas knygas iki rugsėjo 1 dienos pristatykite Lietuvos aklųjų bibliotekai adresu: Skroblų g. 10, Vilnius, LT-03142. Specialistai atrinks penkias geriausias. Jos bus išsiųstos į tarptautinį "Typhlo-Tactus" reljefiškai iliustruotų knygų akliems ir silpnaregiams vaikams konkursą. Jis šiais metais rengiamas Helsinkyje (Suomija). 

Su konkurso taisyklėmis galite susipažinti Lietuvos aklųjų bibliotekos internetinėje svetainėje http://labiblioteka.lt, telefonas pasiteirauti (8-5) 2150615. 

Tarptautinė ekspertų komisija rinksis Helsinkyje 2013 metų spalio 24-27 dienomis. Informacija apie rezultatus bus paskelbta svetainėse www.tactus.org ir http://labiblioteka.lt . 

Konkurso organizatoriai - reljefiškai iliustruotų knygų leidyklos "Les Doigts Qui Revent" (įkurta 1994 m.; www.Ldqr.org) vadovas Philippe Claudet iš Prancūzijos su bendraminčiais iš Belgijos, Čekijos, Jungtinės Karalystės, Italijos, Lenkijos, Prancūzijos, Nyderlandų ir Suomijos. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]