NAUDINGA ŽINOTI

Daina VITKAUSKIENĖ

KVIEČIAME ILSĖTIS ŠVENTOJOJE


Netruko prabėgti šaltoji žiema ir Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos poilsio namai "Spindulys" vėl laukia savo nuolatinių ir naujų poilsiautojų. Praėjusi vasara nelepino šiltais orais, tačiau į mūsų poilsio namus atviliojo daugiau nei 900 poilsiautojų, iš kurių 400 buvo žmonės, turintys regėjimo negalią. Akivaizdu, kad į savo pamėgtus poilsio namus važiuoja neregiai - po vieną ir būreliais, kartu atsiveža šeimos narius, giminaičius, draugus. Čia vyko daugiau nei 20 įvairiausių projektų, sveikatingumo, reabilitacijos, sporto ir laisvalaikio stovyklų. Poilsio namuose vieni kitus keitė vaikai, sportininkai, meno mėgėjai ir kiti savo sveikata bei poilsiu besirūpinantys vasarotojai iš visos Lietuvos. Poilsiautojų sulaukėme ne tik iš didžiųjų miestų - Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Šiaulių, bet ir iš daugelio Lietuvos rajonų - Biržų, Jonavos, Utenos, Zarasų, Raseinių, Kelmės, Radviliškio, Pakruojo, Ukmergės, Švenčionių, Varėnos, Prienų. Netgi turėdami jūrą pašonėje, svečiavosi čia ir klaipėdiečiai - Klaipėdos regos ugdymo centro socialinio skyriaus nariai. Tad visą vasarą poilsio namų kiemelyje netilo vaikų juokas, skambios dainos, pašnekesiai po žydinčiomis liepomis. Neregių nosis dirgino ne tik gaivus pajūrio vėjelis, bet ir kepamų bandelių, laužo dūmų ir kepamų dešrelių kvapai. Didžioji dalis poilsiautojų čia važiuoja jau ne pirmus metus. Jie žino, kad tai jų poilsio namai, kur jie visada bus laukiami, šiltai priimti, išklausyti ir suprasti. 

Poilsio namai pradeda jau 29-ąjį vasaros sezoną. Apmaudu, kad, metams bėgant, statinys sensta, laikas diktuoja savo sąlygas ir reikalavimus. Neregiai, pasisvečiavę kitur, pakeliavę po pasaulį, sugrįžę į LASS statytus poilsio namus šiek tiek nusimena, kad juos pasitinka menkai atsinaujinęs, vis senstantis ir šiuolaikinių reikalavimų neatitinkantis statinys. Manoma, kad žmogus šiandien laisvai gali rinktis, kur jam keliauti ir ilsėtis, tačiau ne kiekvienas susimąsto, kad žmogui, turinčiam regėjimo negalią, nėra taip paprasta ir drąsu prisitaikyti naujoje, nežinomoje vietoje, o juk, išvažiavus pailsėti, norisi jaustis saugiai, neišgyvenant dėl nežinomos aplinkos, kitų žmonių reakcijos. Kažkada poilsio namai buvo suprojektuoti ir pastatyti atokiame Šventosios miestelio pakraštėlyje, šiandien ši vietovė, nors ir krizė, tampa patraukliu nauju Šventosios kampeliu. Suprantama, kad šiandien trūksta pinigų visoje valstybėje, tačiau taip norisi tikėtis - kada nors poilsio namai turės naują veidą ir čia dar daug metų važiuos poilsiauti, užsiims įvairia veikla Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos nariai. 

Permainomis pasigirti negalime ir šiemet. Kosmetiškai pasitvarkę planuojame jau birželio pradžioje sulaukti pirmųjų poilsiautojų. Suprasdami sunkią visų materialią padėtį, šiek tiek pakoregavome kainas: pigiausias poilsis bus iki Joninių, nuo Joninių iki liepos vidurio kainos šiek tiek didės, o didžiausios jos bus nuo liepos vidurio iki rugpjūčio vidurio, tada jos vėl mažės. Jau atšilus orams laukiame pirmųjų poilsiautojų, kurie galės apsigyventi ir turės mokėti už naktį po 10 Lt (be šilto vandens) ir po 15 Lt (su šiltu vandeniu). Šios kainos liks ir rudenį. 

Šiais metais pirmiausia registruosime tuos poilsiautojų užsakymus, kurie planuoja ilsėtis savaitę - nuo pirmadienio iki pirmadienio ir ilgesnį laiką. Jei bus laisvų vietų, užsakymus priimsime ir trumpesniam laikui, tačiau dėl kainos derėsimės. Didesnėms grupėms bus taikomos nuolaidos ir suteikiamos papildomos paslaugos. Ne LASS nariams ir ne LASS sistemoje dirbantiems poilsiautojams visą vasarą kambario paros kaina bus 10 Lt didesnė. Kambaryje gali gyventi tiek žmonių, kiek yra vietų, išimtis - vaikams iki 7 metų. Kambaryje yra pagalvės ir antklodės, šaldytuvas ir tualetas su šiltu vandeniu bei dušu. Kai kurie kambariai yra tik su šaltu vandeniu. Galime pasiūlyti pasinaudoti bendru dušu. Patalynė nuomojama atskirai, 10 Lt vienas komplektas, galima atsivežti savo. Kiekvienoje laiptinėje yra bendro naudojimo virtuvės, kuriose rasite elektrinę viryklę, mikrobangų krosnelę, elektrinį virdulį ir šiltą vandenį. Nuomojama nedidelė salė įvairiems renginiams. Kaina - 50 Lt vienai parai. 

Poilsiautojų patogumui prašytume atvykti ne anksčiau kaip 14 val., išvykti 9 val. 

 

Rekomenduojamos pamainos: 

Birželio 4-10, 11-17, 18-24 ir rugpjūčio 27-rugsėjo 3 ir vėliau - taikomos mažiausios kainos. 

Birželio 25-liepos 1, 2-8, 9-15, rugpjūčio 20-26 - taikomos vidutinės kainos. 

Liepos 16-22, 23-29, 30-rugpjūčio 5, 6-12, 13-19 - taikomos didesnės kainos. 

 

LASS POILSIO NAMŲ KAMBARIŲ NUOMOS KAINOS 2012 m. VASARĄ

Paslaugų lygis Vietų sk. kambaryje LASS organizac. nariams komercinė
06 04 - 06 25
08 27 - 09 03
06 25 - 07 16
08 20 - 08 27
07 16 - 08 20 07 16 - 08 20
Kambarys su šaltu vandeniu, tualetu, šaldytuvu 4 40 Lt 50 Lt 60 Lt 70 Lt
3 30 Lt 40 Lt 50 Lt 60 Lt
2 25 Lt 30 Lt 40 Lt 50 Lt
Kambarys su šiltu vandeniu, tualetu, šaldytuvu 5 (dvivietis ir trivietis) 70 Lt 80 Lt 90 Lt 100 Lt
4 (2 dviviečiai) 60 Lt 70 Lt 80 Lt 90 Lt
3 45 Lt 60 Lt 70 Lt 80 Lt
2 30 Lt 50 Lt 60 Lt 70 Lt

 

Sutartys su organizacijomis pasirašomos iki birželio vidurio. Vėliau užsakymai priimami tik el. paštu arba telefonu. 

 

Laukiame skambučių dabar ir visą vasarą. 

Tel. Šventoji 8-460 45542, mob. 8-69932790 

Tel./faks. 8-464 97224 

[email protected] arba [email protected] 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]