PROJEKTAI

Laura JUCHNEVIČ

AKLŲJŲ BIBLIOTEKA - ATVIRA VISUOMENEI


Praeitų metų edukacinės programos, skirtos vaikams ir jaunimui, metu iš viso buvo 30 ekskursijų - bibliotekoje apsilankė 600 žmonių. Sėkmė paskatino teikti Kultūros rėmimo fondui projektą "Neregiai informacinėje visuomenėje: edukacinė programa visuomenei" 2011 m. II pusmečiui. Kaip matyti iš tęstinio projekto pavadinimo, šį kartą bandyta į Lietuvos aklųjų biblioteką pasikviesti visus, norinčius susipažinti su specialiosios bibliotekos veikla, brailio, garsine knyga, taktiline knygele. 

Taigi, šiais metais sulaukta įvairesnės publikos. Jau apsilankė moksleiviai iš Vilniaus miesto mokyklų bei iš Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro, svečiavosi Kėdainių suaugusiųjų mokymo centro auklėtiniai, Mykolo Romerio ir Vilniaus pedagoginio universiteto, Vilniaus kolegijos studentai bei jų dėstytojai, kultūros įstaigų darbuotojai. Geras įspūdis liko Kultūros ministerijos darbuotojams, be to, šiais metais sulaukėme ir svečių iš užsienio. 

Didžiausio susidomėjimo ekskursijų programomis sulaukėme dėl dviejų rudenį minimų datų: spalio 15 d. - Tarptautinės baltosios lazdelės dienos ir lapkričio 16 d. - Tarptautinės tolerancijos dienos. 

Lietuvos aklųjų biblioteka, organizuodama šias edukacines ekskursijas, siekia, kad visuomenė būtų informuojama apie mūsų veiklą ir suprastų: apie asmenis su regėjimo negalia - daug stereotipų, reali situacija visai kitokia. Vilniaus pedagoginio universiteto Sporto ir sveikatos fakulteto studentai po ilgai trukusios ekskursijos sakė: "Labai dėkojame už draugišką ir šiltą priėmimą, dėmesį ir žinias. Buvo labai įdomu, naudinga. Linkime ir toliau gyvuoti, tęsti savo darbus." Taigi, naujoji programa buvo įvertinta teigiamai, projektui kelti tikslai jau įgyvendinami. 

Projektas nesibaigia, programą Lietuvos aklųjų biblioteka tęs iki Naujųjų metų, todėl norisi visus pakviesti registruotis į ekskursijas arba paskatinti tai padaryti kitus. Visi, kurie nespės, galės susipažinti su biblioteka ir asmenų su regėjimo negalia integracija į informacinę visuomenę, perskaitę projekto metu išleistą Rasos Januševičienės knygelę "Lietuvos aklųjų biblioteka" (trečiasis papildytas leidimas). 

Lietuvos aklųjų biblioteka atvira visiems. Mes visuomet maloniai atsakome į visus edukacinių ekskursijų dalyvių klausimus. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]