RENGINIAI

Daina VITKAUSKIENĖ

"BALTIJOS BANGA - 2011"


2011 m. birželio 17-18 d. Rygoje, atviroje lauko estradoje, vyko tradicinis tarptautinis Baltijos šalių aklųjų ir silpnaregių sąjungų estradinės muzikos festivalis-konkursas "Baltijos banga-2011". Pavadinimą šiam nuolat vykstančiam festivaliui "Baltijos banga" 2000-aiais metais sugalvojo klaipėdietė Aredna Jokubauskienė. 

Konkurse dalyvavo trijų Baltijos šalių - Latvijos, Estijos ir Lietuvos - estradinės muzikos atlikėjų delegacijos, susidedančios iš grupių ir pavienių atlikėjų, iš viso 15 žmonių iš kiekvienos šalies. 

Konkurso tikslai buvo populiarinti neregių ir silpnaregių estradinės muzikos atlikimą, kelti meninį lygį, skatinti autorinę kūrybą, didinti ir stiprinti neregių pasitikėjimą koncertuojant didelei auditorijai. 

Svarbu stiprinti draugiškus tarpusavio ryšius, tęsti bendradarbiavimo tradicijas tarp Baltijos šalių estradinės muzikos atlikėjų. 

Kiekviena delegacija scenoje galėjo pasirodyti ne ilgiau nei 50 minučių. 

Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungai atstovavo VšĮ Vilkpėdės bendruomenės socialinių paslaugų centro estradinės muzikos ansamblis "Vilkpėdė" (vad. Petras Garšva) ir VšĮ Klaipėdos ir Telšių regionų aklųjų centro solistai (vad. Jonas Drėgva). Estijai atstovavo vokalinis instrumentinis ansamblis "Viis" (vadovas Marju Saar) ir estradinis ansamblis "Feniks" (vadovas Einars Koiv). Latvijai atstovavo solistai, duetai ir pučiamųjų instrumentų grupė (vadovas Armans Ozols). 

Festivalio scenoje vilniečių 'Vilkpėdė'

Tą dieną visus Rygoje džiugino gaivus, saulėtas oras, nors šventės išvakarėse gausiai lijo. Didžiulis būrys žiūrovų tris valandas palaikė atlikėjus, jiems plojo, kartu dainavo ir lingavo į taktą. Daugiausia emocijų sulaukė visiems žinoma daina "Prie gintaro kranto". Ją latviškai, estiškai ir lietuviškai kartu dainavo tiek žiūrovai, tiek ir komisija, kurią sudarė ekspertai ir visų šalių delegacijų atstovai. 

Festivalio kulminacija buvo atlikėjų vertinimas, prizų ir diplomų įteikimas. Lietuvos atstovai pasirodė puikiai - "Vilkpėdė" iškovojo geriausio kolektyvo vardą, o geriausiu solistu pripažintas klaipėdietis Jonas Drėgva. Už puikų pasirodymą padėkos raštai ir dovanos įteikti Vilniaus saksofonininkui Tautvydui Šriubšai ir Klaipėdos solistei Arednai Jokubauskienei. 

Visos delegacijos apsikeitė dovanomis (neregių gamintais darbeliais) ir susitarė kitą kartą susitikti Lietuvoje. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]