SVEIKINAME!

Gemutė PADRIBONIENĖ

IT TIKROS ŽVAIGŽDĖS


Lietuvos parolimpinis komitetas kartu su Parolimpinio sporto rėmimo fondu vasario 18 dieną į Lietuvos televizijos didžiąją studiją sukvietė neįgalius sportininkus iš visos Lietuvos. Sporto žvaigždėms čia viskas buvo pritaikyta kaip ir scenos žvaigždėms: ir raudonas kilimas, ir aplinka, ir pilna studija žiūrovų - sportininkų bei scenos meistrų. 

2010 metų geriausių neįgaliųjų sportininkų pagerbimo šventę pradėjo Lietuvos parolimpinio komiteto prezidentas Vytauas Kvietkauskas. Jis padėkojo sportininkams už sėkmingus startus pasaulio, Europos ir nacionaliniuose stadionuose. 

Sportininkus sveikino ir geriausiais pripažintiems dovanas įteikė Lietuvos Seimo pirmininkė Irena Degutienė, Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas, Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamento direktorius Klemensas Rimšelis, Lietuvos parolimpinio komiteto prezidentas Vytautas Kvietkauskas, kiti garbūs svečiai ir rėmėjai. 

Geriausią 2010 metų parolimpinio sporto komandą apdovanoja LR seimo pirmininkė I. Degutienė

Šventėje kelis kartus buvo pagerbta ir apdovanota geriausia 2010 metų komanda - golbolo rinktinė: Marius Zibolis, Genrikas Pavliukianecas, Saulius Leonavičius, Arvydas Juchna, Žydrūnas Šimkus, Mantas Panovas. Komandos treneris - Karolis Levickis. 

Geriausiais Lietuvos aklųjų sporto federacijos sportininkais pripažinti Genrikas Pavliukianecas, Saulius Leonavičius (golbolas) ir Ričardas Valužis iš Plungės (šaškės). 

Geriausiais kurčiųjų draugijos sportininkais pripažinti Vytautas Remeika (orientavimosi sportas), Kristina Dovidaitytė (badmintonas) ir Jurgita Šegždaitė (krepšinis). 

Tarp judėjimo negalią turinčių sportininkų geriausių rezultatų pasiekė Ramunė Adomaitienė iš Klaipėdos (šuolio į tolį ir ieties metimo pasaulio rekordai), Irena Perminienė ir Kęstutis Skučas. 

Sportininkams koncertą surengė kurčiųjų plastinio šokio teatras, operos solistas Vladas Bagdonas, Pabaltijo karaokės čempionato prizininkas Vytautas Matuzas, dainininkė Lidija Gurova ir kiti meno meistrai. 

Sveikiname mūsų golbolininkų komandą, jau patekusią į Londono parolimpines žaidynes. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]