NEREGYS IR VISUOMENĖ

Teresė PANGONIENĖ

SVEIKINIMO ATVIRUKAS SEIMO PIRMININKEI


Viktorija įteikė kalėdinį atviruką seimo pirmininkei I. Degutienei. Olgos POSAŠKOVOS nuotr.2009 metų gruodyje Kauno apskrities viršininko administracija organizavo atvirukų konkursą "Kalėdinis linkėjimas iškiliai šalies asmenybei". Konkurse dalyvavo Kauno apskrities viršininko administracijai pavaldžių švietimo įstaigų moksleiviai, tarp jų - ir Aklųjų bei silpnaregių ugdymo centro ugdytiniai. 

Gražų, tikrai kalėdinį atviruką aparatu iškiliems piešiniams gaminti ant specialaus kapsulinio popieriaus sukūrė centro 8 klasės mokinė Viktorija Balsytė. Viktorijai teko didelė garbė susitikti su Seimo pirmininke Irena Degutiene ir įteikti jai atviruką.  

Vizitas į LR Seimą Viktorijai paliko labai didelį įspūdį. Mergaitė sakė: ypatingas ir labai nuoširdus susitikimas su Seimo pirmininke pakeis jos gyvenimą, padarys įtaką tolesniems siekiams. Mergaitė ir ją į susitikimą lydėjęs vyresnysis tiflopedagogas auklėtojas Virginijus Raščius pasakojo: tokį šiltą, geranorišką ir paprastą žmogų kaip Seimo pirmininkė retai kada mūsų gyvenime tenka sutikti.  

Irena Degutienė, įdėmiai apžiūrėjusi Viktorijos įteiktą kalėdinį atviruką ir pasidomėjusi, kaip pagamintas reljefinis piešinys, mergaitės kūrinėlį įvertino kaip ypač brangią dovaną. Prie arbatos puodelio Seimo pirmininkė kalbėjosi su Viktorija apie gyvenimą ir mokslą. Viktorija Kauno apskrities aklųjų ir silpnaregių ugdymo centre mokosi tik antri metai ir yra atvykusi iš bendrojo lavinimo mokyklos, todėl Seimo pirmininkė pasidomėjo, kur jai geriau mokytis, lavintis, kurti. Viktorija atsakė, kad jai geriau centre, kur akliesiems ir silpnaregiams suteikiamos visos galimybės siekti mokslo, kur galima lavintis, kur tikrai suprantamas turintis negalią žmogus, o I. Degutienė pasidžiaugė, kad yra galimybė rinktis ugdymo įstaigą tiems, kurie turi negalią. Seimo pirmininkė palinkėjo Viktorijai siekti savo svajonių išsipildymo, galbūt netgi tapti politike, daug nuveikti savo šalies ir jos žmonių labui. 

Kartu su visų Kauno apskrities pavaldžių įstaigų vaikais, dalyvavusiais kalėdinių sveikinimų iškiliai šalies asmenybei konkurse, penkiolika mūsų centro ugdytinių 2010 metų sausio 20 dieną buvo pakviesti dalyvauti apdovanojimų ir padėkos raštų įteikimo ceremonijoje, kuri vyko Kauno valstybiniame muzikiniame teatre. Apdovanojimai už gražiausius kalėdinius atvirukus buvo įteikti 8 klasės mokinėms Viktorijai Balsytei ir Patricijai Kaniauskaitei, penktokui Povilui Krapikui ir trečiokei Dianai Baranauskaitei. 

Po apdovanojimų ceremonijos mokiniai turėjo galimybę pasižiūrėti miuziklą "Brėmeno muzikantai", suteikusį daug malonių įspūdžių. 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]