RENGINIAI

Audronė KREIZIENĖ

EILĖS - LIETUVOS TŪKSTANTMEČIUI


"Bočių" bendrijos vokalinis ansamblis "Lyra"Birželio mėn. Lietuvos aklųjų bibliotekos (LAB) Ukmergės filialas ir LASS Ukmergės rajono filialas organizavo renginį "Eilės Lietuvos tūkstantmečiui". Nuspręsta šią gražią ir prasmingą progą paminėti skaitant eiles. 

Ukmergės rajone gyvenantys literatai turi ką pasakyti, todėl jie buvo pakviesti į poetinę popietę. Svečiavosi gražus būrelis Ukmergės literatų draugijos narių, kuriuos atlydėjo Leonora Jankeliūnienė. Proga labai reikšminga ir svarbi, joje - viskas: meilė tėvynei, gimtam kraštui, tėvui, kurio diena neseniai minėta, motinai, mylimam žmogui. Tai buvo akivaizdu ir literatų įvairiomis temomis skaitomose eilėse. O literatų netrūko - tai ir Leonora Jankeliūnienė, ir Monika Blauzdienė, ir Albinas Šerelis iš Lyduokių, ir Antanas Šimatonis iš Veprių. Pristatydama Antaną Šimatonį, Leonora Jankeliūnienė paminėjo, kad jis yra sueiliavęs beveik visas Ukmergės krašto sakmes ir legendas. Toks darbas reikalauja itin didelio kūrybingumo. Renginyje vepriškis paskaitė eilių, skirtų Lietuvai, gimtinei. Monika Blauzdienė rašo tarmiškai. Tai reta ir tikrai įspūdinga poezija. Galbūt todėl tokios eilės itin artimos kiekvienam, suprantančiam jas, jų klausančiam. Albinas Šerelis paskaitė eilių iš pernai išleistos savo poezijos knygelės "Krintančių lapų lietus", kurią vėliau padovanojo LAB Ukmergės filialo skaitytojams.  

Renginyje svečiavosi "Bočių" bendrijos vokalinis ansamblis "Lyra" (vadovė - Vacė Ignatavičienė), kurį atlydėjo pirmininkė Valerija Naraškevičienė. Ji pati taip pat dainuoja. Beje, ansamblis tik dainuoja - neturi nei muzikos instrumento, nei akompanimento. Tik šiais metais susikūrusios "Lyros" repertuare netrūksta įvairių dainų -jomis ansamblis labai nudžiugino visus susirinkusius.  

Renginys vyko jaukioje aplinkoje: eiles keitė dainos, dainas - eilės. Vėliau visi vaišinosi arbata, kalbėjosi. Buvo pasidalinta naujais sumanymais, aptarti nauji renginiai. Leonora Jankeliūnienė LAB filialo skaitytojams padovanojo Ukmergės literatų draugijos knygelę "Ties Vilkmerge" ir savo knygeles "Ačiū tau" bei "Rašau tau". Visas šias knygas skaitytojai gali perskaityti LAB Ukmergės filiale. Bibliotekai tai labai reikšminga ir svarbi dovana - ji padeda populiarinti Ukmergės krašto literatus. Svečiai buvo apdovanoti LASS Ukmergės rajono filialo mezgėjų rankdarbiais bei Lietuvos aklųjų bibliotekos Ukmergės filialo svečiams skirtomis knygomis. Buvo nutarta dar ne kartą susitikti su Ukmergės literatais bei "Bočių" bendrijos vokaliniu ansambliu "Lyra". 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]