LASS RAJONŲ ORGANIZACIJOSE

Stasė MAŽUOLIENĖ

"CARITO" DIENOS ŠVENČIONYSE


Prie stendo “Baltoji lazdelė irgi mato” V.Šimėnas ir LASS Švenčionių rajono filialo pirmininkė S.MažuolienėJau įprasta, kad žmonės, gyvenantys sunkiau ar ištikus bėdai, gali kreiptis pagalbos į kokią nors nevyriausybinę organizaciją, teikiančią vienokias ar kitokias socialines paslaugas. Rajone veikia ne viena tokia organizacija. Birželio 5-6 dienomis Švenčionyse savo metų veiklą pristatė Vilniaus arkivyskupijos "Caritas", kuriam vadovauja direktorius Linas Kukuraitis. Jų organizacijoje įprasta, kad kiekvienais metais veiklos ataskaita ruošiama vis kitame rajone. Šiais metais tai buvo jubiliejinė dvidešimtoji ataskaita. 

Į organizuojamą renginį buvo kviečiamos ir rajono organizacijos, padedančios silpnesniems nariams, kaip antai: rajono socialinių paslaugų centras, LASS Švenčionių rajono filialas. Kiekviena organizacija, dalyvaujanti renginyje, turėjo pasirūpinti vaizdine dalomąja medžiaga, nusakančia veiklą, tikslus, uždavinius. Mes savo organizacijos stendą pavadinome "Baltoji lazdelė irgi mato" - čia buvo ir baltoji lazdelė, ir brailio rašto abėcėlė, ir informacinis lankstinukas "Mes jums padėsime". Kad sulauktume kuo daugiau lankytojų, pakabinome naujausių Algio Trainio karikatūrinių piešinių, silpnaregių narių Anos Aleinikovos nėrinių, Anisijos Ramanenkos mezginių. Dalijome informacinę medžiagą: LASS Švenčionių rajono organizacijos išleistą lankstinuką "Saugok regėjimą", jau minėtą leidinį "Mes jums padėsime", žurnalą "Mūsų žodis", Hermano van Deiko knygelę "Tavo kelyje - neregys".  

Pirmą renginio dieną susitikti ir pabendrauti su miesto bendruomene atvyko vyskupas Juozas Tunaitis. Vakare Švenčionių Visų Šventųjų bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios, kuriose dalyvavo ir rajono kunigai. Pasibaigus Mišioms, visi patraukėme į miesto parką. Čia jau skambėjo egzotiška muzika, nes grojo "Togo" grupė, kuriai vadovauja iš Togo kilęs Plazi Halavui, dabar gyvenantis ir muzikuojantis Pabradės pabėgėlių centre. Po to dainavo Giedros Kaminskienės vadovaujamas Švenčionių paslaugų centro pagyvenusių žmonių vokalinis ansamblis. Renginio dalyviai ir svečiai buvo vaišinami kareiviška koše ir karšta arbata - šias vaišes padėjo paruošti Adutiškio užkardos vadas Algirdas Andrulionis. Nors protarpiais lijo lietus ir buvo gana vėsu, bet niekas neskubėjo namo, visi linksminosi, dainavo, šoko. Buvo malonu matyti ir mūsų organizacijos narius: Algį Trainį, Valentiną Šidlauskienę, Pijų Taljūną, Editą ir Ingridą Jusytes bei kitus. Jau vėlų vakarą Vilniaus arkivyskupijos "Caritas" direktorius Linas bei sesuo Jolita Matulaitytė atnešė šviežios gardžios duonos, kuria buvo vaišinami visi, atėję į renginį. Šios duonos turėjo parsinešti ir namo, kad ja pavaišintų kuo daugiau bendruomenės narių, negalėjusių dalyvauti šventėje. Todėl neatsitiktinai šventė buvo pavadinta "Caritas - tai mes". 

Antrą dieną buvo klausomasi skaitomų pranešimų, bendraujama dalykiškai ir nuoširdžiai, kalbamasi įvairiomis temomis. Esam dėkingi Švenčionių "Carito" vadovei Reginai Jurkėnienei už kvietimą dalyvauti jų organizuotame renginyje. Radom bendraminčių, draugų, nes mūsų organizacijų bendras tikslas - padėti šalia esančiam silpnesniam. Tikime, kad ir ateityje bendrausime draugiškai ir nuoširdžiai. 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]