SPORTAS

Gerda VAITKĖ

NEI TAU, NEI MAN, O MUMS VISIEMS...


Stebint Lietuvos parolimpinio komiteto generalinės asamblėjos darbą, teko įsitikinti, jog neįgaliųjų sporte viskas kaip ir Seime: frakcijos, komitetai, klubai tvirtai laikosi savo nuostatų. Tapti Parolimpinio komiteto prezidentu pageidavo du Lietuvos aklųjų sporto federacijos atstovai: vilnietis Raimundas Šimkus ir šiaulietis Remigijus Bagdonas bei žurnalistas, anksčiau 15 metų Parolimpiniam komitetui vadovavęs Vytautas Kvietkauskas. Prieš balsavimą R. Šimkus atsisakė dalyvauti rinkimuose ir visus pakvietė balsuoti už R. Bagdoną. Jauno teisininko R. Bagdono rinkiminėje programoje nuskambėjo nauji įdomūs siūlymai: neįgaliųjų sporto klubus steigti kiekviename rajone, įpareigoti Švietimo ir mokslo ministeriją sukurti individualias sveikatos gerinimo programas neįgaliems vaikams ir t. t. Žurnalisto V. Kvietkausko programoje svarbiausi yra ryšiai su savivaldybėmis, jaunimo, galinčio aktyviai sportuoti, paieška, organizaciniai darbai. Po balsavimo paaiškėjo: už R. Bagdoną balsavo tik neregiai ir silpnaregiai sportininkai, jų buvo 14. Už V. Kvietkauską - kurtieji ir fizinės negalios sportininkai, jų rinkimuose dalyvavo 28.  

Naujam prezidentui V. Kvietkauskui pasiūlius, Parolimpinio komiteto generaliniu sekretoriumi antrai kadencijai išrinktas Gintaras Zavadskis. Taip pat buvo priimti nauji Parolimpinio komiteto įstatai, posėdį surengė ir naujai išrinkta taryba. Pasveikinus su kadencijos pratęsimu ir ketverių metų darbu, Parolimpinio komiteto generalinis sekretorius G. Zavadskis ne itin džiaugėsi: "Parolimpinio komiteto pagrindinė užduotis - gerai pasiruošti parolimpinėms žaidynėms Londone ir kurčiųjų olimpinėms žaidynėms. Sunkmetis privers ieškoti dar nepatirtų sprendimų, reikės rasti lėšų, kad komandos galėtų dalyvauti atrankinėse varžybose".  

Parolimpinio komiteto prezidentas V. Kvietkauskas džiaugėsi stipria komanda, išrinkta į Parolimpinio komiteto tarybą. Tai ji vietose turėtų užtikrinti, kad neįgalūs vaikai, besimokantys integruotai, nesėdėtų ant atsarginių suolelio. Jiems pedagogai turėtų parengti specialias programas. V. Kvietkauskas žadėjo siekti, kad neįgaliųjų sportui skirtos lėšos nebūtų skirstomos per savivaldybes. Ten jas skersvėjai gali išpustyti į visas puses. Respublikoje yra nemažai sporto kompleksų, pritaikytų neįgaliesiems, deja, duris į juos užveria per didelės kainos. Parolimpinio komiteto prezidentas tikisi, kad su iniciatyviais tarybos nariais ras problemų įveikimo būdų. Gal ir geras parolimpiečių sprendimas savo vadovo poste regėti žmogų iš šalies - nei tau, nei man, o mums visiems reikės skintis kelią į olimpines žaidynes Londone. 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]