NAUDINGA ŽINOTI

 

LANKYKITĖS IR DOMĖKITĖS


Prieš keletą mėnesių pradėjo veikti interneto svetainė, skirta golbolui, - www.golbolas.lt. Kalbamės su jos kūrėju ir administratoriumi, Lietuvos golbolo rinktinės nariu Nerijumi Montvydu.  

- Kaip ir kodėl ši svetainė atsirado, ką joje galima rasti, ko tikėtis?  

- Manau, kad tokios svetainės labai trūko. Manęs paties draugai nuolat klausdavo, kas tas golbolas, kaip jis žaidžiamas? Vis sakydavau: "Susiraskit per paieškos sistemą, kas yra aklųjų riedulys, ir pasiskaitykite". Na, ir susirasdavo: paaiškėdavo, kad aklųjų riedulys žaidžiamas, pavyzdžiui, rankinio aikštelėje, būdavo ir daugiau netikslumų. Labai trūko nuotraukų, kitos vaizdinės medžiagos. Mintis, kad tokios svetainės reikia, pamažu brendo kitiems komandos nariams. Žmonėms, besidomintiems golbolu, norėjome pateikti daugiau informacijos apie įvairias varžybas, žaidėjus, Lietuvos golbolo komandas. Speciali svetainė, skirta golbolui, labai reikalinga ir ieškant paramos, skelbiant ir reklamuojant rėmėjus. Esu masažuotojas, turiu savo puslapį, todėl nusprendžiau sukurti bei administruoti ir svetainę apie golbolą. Svetainėje jau galima rasti nemažai dalykų: paties žaidimo taisykles, nuotraukų, kitokios vaizdinės medžiagos (tiesa, kol kas įdėtos tik trejos svarbiausios Lietuvos rinktinės rungtynės). Taip pat yra svečių knyga, forumas, kur galima diskutuoti norima tema. Skyrelyje "Apžvalga" sudėti įvairioje spaudoje pasirodantys straipsniai apie golbolą. 

- Ar svetainę jau atrado interneto naršytojai? Jeigu taip, kuo domimasi labiausiai?  

- Daugiausiai domimasi nuotraukų galerija. Kiti dažniausiai lankomi skyreliai yra "Komandos ir žaidėjai", "Tvarkaraščiai ir rezultatai". Jeigu kalbėsime apie lankomumo statistiką, tai kol kas ji kylanti. Kovo mėnesį apsilankė daugiau nei 300 lankytojų, prisijungusių iš skirtingų kompiuterių, balandžio mėn. sulaukėme 661 lankytojo, iki gegužės 20 d. apsilankė 500. 

Lankytojų turime ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kitų valstybių: daugiausia - iš Lenkijos, bet yra ir iš Liuksemburgo, Vokietijos, Šveicarijos, Čekijos. 

Svetainę tvarkau ne aš vienas. Mūsų atstovas spaudai - Rimantas Venckutonis, dizainerė - Irma Volkova, redaktorė - Indrė Bitinaitė. Arvydas Juchna yra mūsų vadybininkas, reklamos ieškotojas. Jis dirbo ir kuriant svetainę. Jau turime ir savo fotografą - tai Andrius Zeigis.  

- Kas laukia golbolo rinktinės šią vasarą - poolimpinis laikotarpis ar varžybų maratonas?  

- Rengiamės Europos golbolo čempionatui. Jis įvyks rugpjūčio 21-30 dienomis Miunchene, Vokietijoje. Prieš šias varžybas dar laukia liepos pradžioje vyksiantis tarptautinis turnyras LIONS Vytauto Didžiojo klubo taurei laimėti. Be abejo, šis turnyras - tai ne tik varžybos, bet ir gera treniruočių stovykla.  

- Papasakokite, kaip dirbate, ruošiatės varžyboms? Ar daug reikia išlieti prakaito, kad taptum golbolo rinktinės nariu, aukščiausio lygio varžybų čempionu ar prizininku?  

- Treniruojamės penkias dienas per savaitę. Mūsų treniruotės - tai ne tik žaidimas su kamuoliu. Šiuo metu daugiau dėmesio skiriame jėgai - tai pratimai su štanga, kimštiniais kamuoliais. Tada taktika: tobuliname puolimą, gynybą, analizuojame anksčiau žaistų varžybų vaizdajuostes ir taisome klaidas. Artėjant varžyboms daugiau dirbame - geriname puolimo staigumą, greitį. Stovyklose - po dvi treniruotes per dieną. Taigi prakaito reikia išlieti nemažai, bet svarbiausia turbūt tai, kad neįgaliųjų sportas labai smarkiai profesionalėja. Negali ateiti, pasportuoti savo malonumui ir varžybose tikėtis gerų rezultatų.  

Kalbėjosi Andrius VAINORAS 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]