SUKAKTYS

Irena VOLODKIENĖ

"VAJAUNUI" - PENKERI


Ei, šokėjau, 

sukis vėju, 

Trenki kibirkštis batu, 

Kad nuo tavo šokių, juoko 

Būtų linksma ir smagu. 

Vasario 20 d. vakarą Šiaulių kultūros centre tikrai buvo linksma ir smagu, nes tą vakarą šiauliečiams buvo padovanota šokio šventė. Šiaulių aklųjų ir silpnaregių kultūros namų liaudiškų šokių grupė "Vajaunas", vadovaujama Romualdo Laugalio, šventė penkerių metų jubiliejų. Renginys taip ir vadinosi "Ei, šokėjau, sukis vėju". O vėju scenoje sukosi jaunieji liaudiškų šokių kolektyvo "Šėltinis" šokėjai (vadovai - Violeta ir Romualdas Laugaliai), juos keitė šventės svečiai - Zarasų kultūros centro liaudiškų šokių grupė "Ežerūnas" (vadovė Jovita Mikutavičienė), Radviliškio kultūros centro liaudiškų šokių grupė "Šelmiai" (vadovas -Edmundas Verpetinskas) ir liaudiška kapela "Radvija" (vadovė - Jūratė Stakvilevičienė). Šventės kaltininkai - liaudiškų šokių grupė "Vajaunas" - paruošė bendrą programą kartu su aklųjų ir silpnaregių kultūros namų liaudiška kapela "Šelmiai" (vadovas - Arūnas Šliauteris). 

Penkeri metai žmogaus gyvenime - labai nedaug, tai tik vaikystė, o kolektyvui penkeri - tai daugybė koncertų, festivalių, konkursų. Liaudiškų šokių grupė "Vajaunas" jau pirmaisiais savo susikūrimo metais dalyvavo tarptautiniame šokių konkurse Anglijoje, laimėta VII vieta iš dvidešimt kolektyvų. Šiaulių apskrities liaudiškų šokių konkurse "Suk, suk ratelį" 2005 m. ir 2007 m. laimėtos I vietos. 2005 m. respublikiniame konkurse "Pora už poros" Birštone laimėta III vieta.  

Kolektyvas yra nuolatinis Šiaulių miesto ir apskrities mėgėjų meno kolektyvų ir atlikėjų festivalio "Rudens mozaika" dalyvis. 2008 m. pelnė nominaciją "Už artistiškumą". 2008 m. grupė dalyvavo respublikiniame liaudiškų šokių ansamblių ir grupių konkursiniame sambūryje "Iš aplinkui - 2008" Širvintose ir laimėjo III vietos diplomą. 2008 m. išleista aklųjų ir silpnaregių kultūros namų mėgėjų meno kolektyvų liaudiškos kapelos "Šelmiai" kartu su liaudiškų šokių grupe "Vajaunas" DVD plokštelė "Jaučiu tave, pasauli!" Plokštelės išleidimą rėmė Šiaulių miesto savivaldybė. Liaudiškų šokių grupė "Vajaunas" kartu su liaudiška kapela "Šelmiai", paruošę bendrą programą, dalyvavo tarptautiniuose festivaliuose Portugalijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Olandijoje, Tailande. 

Nuo 2005 m. rugsėjo mėn. kolektyvas savo veiklą tęsia Šiaulių kultūros centro aklųjų ir silpnaregių kultūros namuose.  

Šiaulių miesto mero Genadijaus Mikšio padėka įteikta kolektyvo meno vadovui Romualdui Laugaliui. Kolektyvus pasveikino ir padėkas įteikė Šiaulių kultūros skyriaus vedėja Patricija Bielskienė. Šiaulių kultūros centro direktorius Virginijus Stonkus pažadėjo kolektyvui kelionę. "Vajauno" prezidentas Giedrius Kleišmantas dėkojo visiems svečiams ir žiūrovams, kurie tą vakarą buvo kartu, tiems, kurie domisi lietuvių liaudies šokiu, daina, instrumentine muzika, tikrai mėgsta ir supranta liaudies meną.  

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]