NEREGYS IR VISUOMENĖ

 

GRAŽUS SUMANYMAS


Lektorės D. Pociūtė, V. Dmitrijavienė, knygelių autoriai ir LAB darbuotoja A. Gendvilienė

Šių metų sausio 29 dieną Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos grafinio dizaino katedroje lankėsi Lietuvos aklųjų bibliotekos ir VšĮ "Brailio spauda" atstovai. Vizito metu Lietuvos aklųjų bibliotekai perduotos būsimų dizainerių specialiai neregiams sukurtos knygelės.  

Grafinio dizaino antro kurso studentai studijavo taktilinių knygų gamybos technologiją ir sukūrė tokių knygų. Aklųjų bibliotekai tą dieną padovanotos 37 knygos.  

Gruodžio pabaigoje ir sausio pradžioje studentai lankėsi viešojoje įstaigoje "Brailio spauda" bei Lietuvos aklųjų bibliotekoje. Čia jie susipažino su brailio raštu, spaudos, skirtos neregiams, ypatumais. Taip pat susipažinta su bibliotekos turimomis taktilinėmis knygomis, domėtasi, kaip šios yra gaminamos.  

Studentų lektorės Dovilė Pociūtė ir Vilma Dmitrijavienė moksleiviams davė užduotį - sukurti knygeles taip, kad jos būtų lengvai tiražuojamos.  

D. Pociūtė sakė: "Smagu, kad studentai noriai ėmėsi šios užduoties. O studentai yra studentai: vieni į darbą pasinėrė visa galva, kiti - kad tik gautų pažymį. Tikiuosi, kad busimųjų dizainerių knygelės pralinksmins ne vieną neregį ir praplės jo vaizdinių pasaulį".  

Artimiausiu metu manoma pasirašyti bendradarbiavimo sutartis tarp Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos, Lietuvos aklųjų bibliotekos ir viešosios įstaigos "Brailio spauda".  

"M.Ž." inf. 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]