LASS RAJONŲ ORGANIZACIJOSE

Eglė SAMULYTĖ

IŠVYKA PAS KAIMYNUS


Lapkričio 14 dieną LASS Rokiškio rajono filialo 18 narių keliavo po Biržų apylinkes. 

Išvykome lašnojant rudeniniam lietui, bet į Biržus jau atvežėme giedrą. Pirmiausia apsilankėme LASS Biržų rajono filialo dienos centre, kur mūsų jau laukė su arbata ir vaišėmis. Su Biržų filialo taryba pasidalijome socialinio darbo patirtimi, socialinių paslaugų teikimo, rėmėjų paieškos galimybėmis ir problemomis, kitais klausimais, kuriuos tenka spręsti šiame nelengvame darbe. 

Mūsų meninės raiškos kolektyvas, vokalinis ansamblis "Nemunėlis" surengė mini koncertą biržiečiams. Po to buvo atsakomasis koncertas ir jungtinis abiejų kolektyvų padainavimas, poezijos skaitymai, sveikinimai. 

Po viešnagės LASS dienos centre nuvykome į Radvilų rūmus-muziejų. Apžiūrėjome turtingą ekspoziciją, meno kūrinius. Vėliau nuvykome į Astravą netoli Biržų, į restauruotą grafo Tiškevičiaus dvarą, kuriame dabar įsikūrusi siūlų fabriko administracija, pavaikščiojome po piliakalnius. Nors jau reikėjo skubėti (lapkričio diena trumpa), dar suspėjome pabūti prie nuostabaus Širvenos ežero, pasigrožėti padūmavusia subtilių spalvų rudeniška gamta. 

Atsisveikindami su svetingais LASS dienos centro šeimininkais nusprendėme dažniau lankytis vieni pas kitus - juk kaimynai esame. Lauksime jų Rokiškyje - juk ir mes turime ką parodyti. Nutarėme rengti bendrus meninės raiškos kolektyvų pasirodymus ir šiaip dažniau bendrauti.Kelionė praėjo linksmai, prasmingai ir turiningai.  

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]