MUS REMIA

Gražina SIDEREVIČIENĖ

ILGAI LAUKTA ŠVENTĖ


"Laukti džiaugsmo - taip pat džiaugsmas," - sakė M. Liuteris. Kauno aklųjų ir silpnaregių centras (KASC) ilgai laukė šios valandos. Nejauku buvo organizuoti renginius blankiai apšviestoje salėje, matyti žiūrovus, sėdinčius ant aplūžusių kėdžių. Ne vienus metus puoselėta viltis gyventi gražesnėje aplinkoje išsipildė. Spalio 28 - ąją garbingi svečiai, rėmėjai ir žiūrovai, kurių susirinko pilnutėlė salė, buvo pakviesti į šventę "Įsileiskim saulę", skirtą atnaujintai, gražiai suremontuotai salei atidaryti. Savo apsilankymu mus pagerbė LR Seimo narės B. Vėsaitės padėjėja O. Leiputė, Kauno miesto socialinių reikalų komiteto pirmininkė L. Kudarienė, G. Labanausko labdaros ir paramos fondo renginių koordinatorė E. Vaitkūnienė, Žaliakalnio seniūnas B. Girdauskas, LASS centro tarybos vyresnioji specialistė D. Cidzikienė, kiti Kauno miesto visuomenei žinomi žmonės. 

Geri dalykai, kaip žinome, iš dangaus nekrenta, o salės remontui iš projektų gyvenanti įstaiga lėšų neturėjo. Laimei, atsirado žmonių, kurie mus išgirdo ir padėjo. Ir ne be LASS nario socialdemokrato J. Miliausko pagalbos, kuris sugebėjo įtikinti LR Seimo narę B. Vėsaitę - dažną mūsų renginių viešnią. Ji palaikė mūsų idėją atnaujinti salę ir, perėjusi daugelį Vyriausybės koridorių, finansinę paramą - 170 tūkstančių litų - gavo. Šiomis lėšomis buvo atliktas salės remontas: sudėti langai, paklota nauja grindų danga, nupirktos užuolaidos, įrengtas šiuolaikiškas salės ir scenos apšvietimas. Projektą įgyvendino UAB "Anatega", direktorius V. Bukauskas. Remonto darbai, prasidėję birželį, buvo baigti spalio pabaigoje. Centro direktorius S. Babonas beveik neturėjo atostogų: tarėsi su meistrais, dizainere, kokias parinkti sienų, grindų spalvas, koks gali būti geriausias apšvietimas regėjimo neįgaliesiems. Rūpestis atsipirko. Šventėje Kauno aklųjų ir silpnaregių centro direktorius S. Babonas ne tik pasidžiaugė prašviesėjusia sale, bet ir regėjimo neįgaliųjų vardu įteikė padėkas ir atminimo dovanas LR Seimo narei B. Vėsaitei (atsiėmė jos padėjėja O. Leiputė) ir J. Miliauskui, padėkojo visiems, geranoriškai rėmusiems šį projektą ir salės atidarymo šventę. Pagal savo galimybes mus parėmė uždarosios akcinės bendrovės "Agro Neveronys", "Druskininkų rasa", "Runeda", "Gryčia", "SMS-Eligita", "Alaista", "Čalda", "Vaišinta", AB "Ragutis", Labdaros ir paramos fondas "Viltis - Vikonda", S. Užtupo firma "Eurialė". 

Maloniai nuteikė šilti, nuoširdūs sveikinimo žodžiai ir palinkėjimai, kuriuos išgirdome iš LR Seimo narės B. Vėsaitės padėjėjos Kauno miesto tarybos narės O. Leiputės, Kauno miesto socialinių reikalų komiteto pirmininkės L. Kudarienės, Žaliakalnio seniūno B. Girdausko, G. Labanausko labdaros ir paramos fondo renginių koordinatorės E. Vaitkūnienės, Kauno miesto tarybos nario K. Krikščiūno, LASS centro tarybos vyresniosios specialistės D. Cidzikienės ir kitų mūsų sociokultūrinę veiklą palaikančių žmonių. Ir kaip jau įprasta - gėlės ir dovanos. Beje, apie gėles. Susirinkusieji išvydo tikrą gėlių pievą - scena ir palangės pražydo margaspalviais rožių, astromerijų, geltonų chrizantemų žiedais. Tuo pasirūpino nenuilstantis paramos ieškotojas J. Miliauskas. 

Po sveikinimų atsivėrė scenos uždanga ir ryškioje prožektorių šviesoje išvydome KASC kanklių ansamblį. Nuskambėjo lietuvių liaudies daina "Bijūnėlis", mėgėjų teatro "Aira" skaitovės paskaitė neregių ir silpnaregių literatų eilių, dažna mūsų koncertų viešnia dainininkė O. Matusevičiūtė ir jos vadovaujamas moterų vokalinis ansamblis "Credo" koncerto repertuarą papildė lietuvių liaudies dainomis "Užaugo berželis" ir "Dienelė dienoja" , o liaudiška kapela "Bičiuliai" pasirodymą užbaigė trankiu "Sodžiaus maršu". 

Kai antroje koncerto dalyje scenoje pasirodė nuotaikingos grupės "Balius" dainininkai Laura ir Klarkas, plojimams nebuvo pabaigos. Toks šių dainininkų pasirodymas - ne pirmoji dovana, tokių smagių "Baliaus" koncertų mūsų bendruomenės nariai klausosi ne rečiau kaip kartą per dvejus metus. Beveik patikėjome, kad "dovanų karalius" nemirė, nes, mūsų laimei, vis dar atsiranda populiariosios ir klasikinės muzikos atlikėjų, koncertuojančių be atlygio. 

Kiekvieno mūsų gyvenime reikia šviesos. Tai - siekiamybė. Tik kiekvienas tai suprantame ir vertiname kitaip. Gerumas, atidumas, dėmesys ir rūpinimasis kitu žmogumi - taip pat šviesa. 

Šventė tapo puikia proga pasidalinti džiaugsmu bei padėkoti visiems, kurie padėjo į mūsų salę įsileisti saulę.  

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]