RENGINIAI

Jurijus KALCAS

"VOX ACADEMIA" NERINGOJE


Tarp daugybės muzikos festivalių Lietuvoje šiemet ypač išsiskyrė tarptautinis chorinės ir vokalinės muzikos festivalis "Vox academia" Neringoje. 

Jau kelerius metus vykstantis festivalis tikrai turi savo reikšmę ir vietą tarp kitų tokio pobūdžio renginių. Festivalis pristato žinomiausius choro kolektyvus, vokalinės muzikos atlikėjus iš Lietuvos ir užsienio - šiemet sulaukėme iškilių menininkų iš Didžiosios Britanijos, Latvijos bei Norvegijos. 

Neabejotinai svarbus festivalio vaidmuo Vakarų Lietuvos regioninės kultūros plėtrai, kiekvienais metais pateikia Neringos svečiams ir užsienio turistams naujas koncertines programas Nidos ir Juodkrantės bažnyčiose, vasaros koncertinėje estradoje. Programose vyrauja klasicizmo, XX a. Vakarų Europos, Baltijos regiono šalių bei Lietuvos kompozitorių chorinė, vokalinė muzika. 

Šiemetinis festivalis "Vox academia" (organizatorius choras "Vilnius", festivalio meno vadovas prof. Povilas Gylys) truko nuo rugpjūčio 15 iki rugsėjo 13 d. Atlikta 16 koncertų, iš kurių išskirtini choro "Vilnius" keturi pasirodymai. Rugpjūčio 17 d. choras koncertavo Palangos gintaro muziejuje, o Juodkrantėje ir Nidoje melomanams pateikė dvi įdomias, bet skirtingas programas - bažnyčiose skambėjo tiek senoji, tiek moderni sakralinė muzika (choro meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas P. Gylys), o Juodkrantės vasaros koncertinėje estradoje choras "Vilnius", talkinant solistams A. Krikščiūnaitei, D. Norvilui, V. Bagdonui, T. Leiburo ir J. Cechanovičiaus instrumentiniam ansambliui, aktoriams - šokėjams R. Butkutei, E. Sergejevui, P. Tamolei, atliko nuotaikingą Amerikos kompozitorių miuziklų, operų fragmentų ir dainų koncertą "Meilės vėjai" (režisierė V. Garbštaitė). 

Belieka pridurti, kad festivalis "Vox academia" šiais metais buvo surengtas jau penktą kartą. 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]