RENGINIAI

Marina DYNDA

"ŠIMTAŽIEDIS" VENGRIJOJE


Vilniaus Vilkpėdės bendruomenės socialinių paslaugų centro tautinių šokių kolektyvas "Šimtažiedis" (vadovė - Rūta Januškevičienė) liepos 10 - 14 dienomis dalyvavo Vengrijoje vykusiame tarptautiniame tautinių šokių festivalyje "County Wandering". Kartu su "Šimtažiedžiu" vyko Kaišiadorių tautinių šokių kolektyvas "Gudobelė" bei Žiežmarių kolektyvas "Skaistgija". 

"County Wandering" festivalis Vengrijoje vyksta jau septintus metus, čia atvyksta šokėjai iš viso pasaulio, todėl "Šimtažiedžiui" teko didelė atsakomybė ir garbė atstovauti Lietuvai ir rungtis su stipriausiais kitų šalių kolektyvais. 

Šiemet festivalis buvo pervadintas į paplūdimio tautinių šokių festivalį. Tai reiškia, kad festivalio dalyviai koncertuoja ne tik miesto aikštėse, bet ir prie įvairių vandens telkinių. "Šimtažiedis" surengė tris koncertus - Szegedo, Mako ir Maraholomo miestuose, du iš jų įvyko terminių baseinų teritorijoje. Buvo be galo įdomu koncertuoti baseinuose mirkstančiai ir bikiniais apsirėdžiusiai publikai, kuri ne tik nuoširdžiai palaikė kolektyvą ir gausiai plojo, bet ir bandė šokti polką baseine. 

"Šimtažiedis" taip pat džiaugiasi ir didžiuojasi kartu keliavusia palaikymo komanda, kuri atliko itin svarbų darbą: laikė šalies bei kolektyvų vėliavas koncertų metu. Kartu su kolektyvu važiavo taip pat ir Vilkpėdės bendruomenės socialinių paslaugų centro direktorius Algimantas Arbočius, stipriai prisidėjęs prie šios "Šimtažiedžio" kelionės, bei visas kelionės akimirkas fiksavusi fotografė Ona Mackonytė. 

Kolektyvas gavo diplomą bei apdovanojimą už dalyvavimą iš festivalio prezidento Miklos Karoly rankų. Jis šiltai sveikino "Šimtažiedį" bei kvietė dalyvauti kitų metų festivalyje. 

"County Wandering" festivalio dalyviai turėjo galimybę ne tik parodyti savo šalies tautinių šokių ypatumus, bet ir pasidžiaugti kaitria Vengrijos saule, atsigaivinti terminiuose baseinuose bei pamatyti Vengrijos architektūros šedevrus ekskursijose po Szegedą ir Budapeštą. Organizatoriai suteikia galimybę festivalyje pamatyti arklių lenktynes, aplankyti zoologijos sodą bei padegustuoti rūsiuose gaminamo ir laikomo vengrų vyno.  

Šis festivalis suteikė šokėjams be galo daug teigiamų emocijų ir vertingos patirties koncertuojant skirtingo dydžio scenose, esant 36 - 38 laipsnių temperatūrai, be repeticijų. Vis dėlto šypsenos "Šimtažiedžio" šokėjų veiduose negeso visą kelionę. 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]