ŠVIETIMAS IR REABILITACIJA

Vaida BUTAUTAITĖ

KURSAI UGDYMO CENTRE


Šių metų birželio 16-20 dienomis Kaune buvo surengti kompiuterinio raštingumo kursai akliesiems ir silpnaregiams. Pasisemti naujų žinių į kursus sugužėjo žmonės iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių. Kursus vedė šio centro mokytojai Lina Vitkuvienė bei Artūras Lenkšas.  

Susirinkę ir susipažinę, papasakoję, kas, kiek ir ką mokame, susiskirstėme į grupes. Silpnaregiai kompiuterių paslapčių mokėsi pas mokytoją Liną Vitkuvienę, o mes, aklieji, pas vieną geriausių šios srities mokytojų Artūrą Lenkšą.  

Vieniems mokslai sekėsi truputį sunkiau, kitiems lengviau, tad Artūras mus mokyti stengėsi pagal poreikius ir galimybes. Jis mums parodė, kaip paprasčiau naudotis internetu, paaiškino, kaip pakeisti šriftą bei parodė daug kitų įdomybių.  

Kai paklausiau, ar šie kursai buvo naudingi, visi atsakė, kad čia daug išmoko ir kad "dabar namuose kompiuteris jau be reikalo nebestovės".  

Pasibaigus kursams visi buvo laimingi, nes čia ne tik daug išmokome, bet ir aplankėme Pažaislio vienuolyną ir, žinoma, susiradome daug naujų draugų.  

Už šiuos nuostabius kursus visi nuoširdžiai dėkojame mokytojams, šio centro direktorei Janinai Stuopelienei bei kursams surengti pinigų skyrusiems vokiečiams. 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]