PROJEKTAI

Giedrė REČIŪNIENĖ

DŽIUGI NAUJIENA


Ar gali būti kas smagiau kaip norų išsipildymas?  

Prieš porą metų pasiuvau nedidelę knygelę neregiams ir silpnaregiams. Ji nėra tobula, bet vis dėlto kitokia, negu buvo įpratę skaityti vaikai, - tai iš medžiagos skiaučių pasiūta įvairių faktūrų knygelė. Matydama, kaip noriai ją varto vaikai, pamaniau: "Puiku būtų turėti jų ne vieną, o kelias dešimtis, ir ne vien savo kabinete, bet ir aklųjų bibliotekose".  

Taip gimė projektas "Aš noriu tau padėti". Šiemet vyko antrasis projekto etapas, kuriame dalyvavo šešios Vilniaus miesto mokyklos - mokytojai ir mokiniai, tarp jų ir Vilniaus miesto menų kolegijos studentai su savo dėstytoja doc. N. Inokaitiene. Džiaugiuosi, jog šiam projektui neabejingų yra ir daugiau, tai klubo "Varsa" narė V. Aukštikalnienė, lig šiol su aklaisiais vaikais nesusidūrusi mama N. Rapkauskienė. Šį kartą į knygelių gamybą įsijungė ir keli vyrukai iš Vilniaus menų kolegijos. Tai ypač smagu ir sveikintina.  

Visos knygelės buvo demonstruojamos kasmetinėje "Tekstilės akademija" parodoje, vykusioje Vilniaus Simono Daukanto mokykloje gegužės 13-20 d. Šiais metais pagaminta keturiolika knygelių. Jau pirmą dieną mokiniai ir parodos lankytojai apgulė ekspoziciją ir išrinko pačią gražiausią. Neįvertintų neliko nė vienos - visos originalios, spalvingos ir įdomios. 

Šias knygutes per vasarą galėsite pamatyti Lietuvos aklųjų bibliotekoje, taigi patys įvertinsite, pasakysite savo komentarus. 

Dar vienas mano noras - norėtųsi, kad šis projektas tęstųsi ne vienus metus, kad į jį įsijungtų vis daugiau dalyvių. Pasiūtos knygelės bus pristatomos Lietuvos aklųjų bibliotekos skelbtame konkurse. Kas žino - gal jos galės keliauti į parodas ir už Lietuvos ribų? 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]