SPORTAS

Algis MATULEVIČIUS

SEPTYNI MEDALIAI


JAV mieste Kolorado Springse vykusiose pasaulio aklųjų ir silpnaregių studentų ir jaunimo žaidynėse Lietuvai atstovavę Vilniaus "Šarūno" klubo nariai pelnė septynis medalius - keturis aukso, du sidabro ir vieną bronzos. 

Didžiausias buvo dviejų lengvaatlečių kraitis. Gluosnė Norkutė aukščiausius apdovanojimus pelnė bėgimo sprinte (100 metrų - 13,97 sek.) ir šuolių į aukštį sektoriuje (1 m 40 cm), o į tolį nušoko 4 m 76 cm ir užėmė antrąją vietą. Vilnietę labai nedaug - šešiais centimetrais - pranoko Rusijos sportininkė Ana Sorokina. Ta pati A. Sorokina 800 metrų bėgimo distancijoje 1,4 sekundės pralenkė vicečempione tapusią kitą "Šarūno" klubo lengvaatletę Aušrą Garunkštytę. Pastarosios rezultatas buvo 2 min. 39,72 sek. 400 metrų bėgimą A. Garunkštytė baigė per 1 min. 10,44 sek. ir iškovojo bronzos medalį. 

Du aukso medaliai įteikti ir "Šarūno" dziudo imtynininkams. Osvaldas Bareikis dalyvavo iki 55 kilogramų svorio 13-15 metų dziudoistų varžybose, o Robertas Antropikas nugalėjo tarp iki 60 kilogramų sveriančių 17-19-mečių. Tiesa, abu vilniečiai turėjo tik po vieną varžovą. Todėl apdovanojimus lėmė dvi imtys. 

Golbolo varžybose šarūniečiai Mantas Panovas, Mindaugas Suchovejus, Mantas Brazauskas ir Justas Pažarauskas užėmė 5-ąją vietą. Jie nugalėjo vengrus 5:4 ir rusus 8:4, bet pralaimėjo kanadiečiams 1:3 ir brazilams 8:13. 

Golbolo turnyro aštuonių dalyvių galutinėje rikiuotėje aukščiau nei vilniečiai buvo čempionais tapę vokiečiai, sidabro medaliais apdovanoti amerikiečiai, tretieji prizininkai vengrai ir ketvirtą vietą užėmę kanadiečiai. 

Kolorado Springse rungtyniavo nuo 13-os iki 19-os metų aklieji ir silpnaregiai iš 14-os šalių. 

- Kaip vertinate Lietuvos reprezentantų pasirodymą? - klausiau šias žaidynes stebėjusio "Šarūno" klubo pirmininko Petro Čyžiaus. 

- Mūsų sportininkai žaidynėms buvo gerai pasirengę. Tai patvirtina ir apdovanojimų kraitis. 

- Lengvaatletės Gluosnė Norkutė ir Aušra Garunkštytė iškovojo daug medalių, bet jų rezultatai kuklesni, negu galėjo būti. Kodėl? 

- Į žaidynes atvykome tik jų išvakarėse. Lėktuvu skridome beveik pusę paros. Tai varginanti kelionė, turėjusi įtakos rezultatams ir bėgimo rungtyse, ir šuolių sektoriuose. 

- Lietuvos golbolas turi didelį autoritetą. Šalies rinktinė dabar yra planetos ir Europos čempionė. Kalbant apie šalies elitui rengiamą pamainą pagrindiniu klubu įvardijamas "Šarūnas". Ar šiose žaidynėse užimta penktoji vieta jus patenkina? 

- Jaunimas tokią pat vietą užėmė ir užpernai vykusiose panašiose žaidynėse. Kolorado Springse komanda žaidė neblogai. Manau, kad ugdome perspektyvius golbolininkus. O vietas tokio aukšto rango jaunimo varžybose lemia įvairūs faktoriai, tarp jų ir sėkmė arba nelaukta nesėkmė kai kuriose rungtynėse. Tad kalbėdami apie pamainos rengimą šalies golbolo elitui būkime optimistai. 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]