NAUDINGA ŽINOTI

 

PARAMA NEĮGALIEMS STUDENTAMS

 

Rugpjūčio mėn. LR Vyriausybė pritarė Švietimo ir mokslo ministerijos kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pateiktam finansinės pagalbos priemonių teikimo neįgaliesiems, studijuojantiems aukštosiose mokyklose, tvarkos aprašui. Šiuo aprašu siekiama užtikrinti vienodas mokymosi sąlygas sunkią negalią turintiems asmenims ir jiems įsigyti darbo rinkoje konkurencingas profesijas.

Finansinė parama bus teikiama neįgaliesiems, turintiems I arba II invalidumo grupę, arba sunkų ir vidutinį neįgalumo lygį (taip pat ne didesnį negu 45 proc. darbingumo lygį). Parama bus teikiama neatsižvelgiant į tai, kuria studijų forma studijuoja neįgalus žmogus. Paramą gaus studentai, neturintys įsiskolinimų, drausminių nuobaudų ir studijuojantys pirmą kartą. Studentų specialiesiems poreikiams tenkinti kas mėnesį bus skiriama 50 proc. (šiuo metu 115 Lt) valstybinės socialinio draudimo bazinės pensijos dydžio tikslinė išmoka. Neįgaliesiems, studijuojantiems valstybinėse aukštosiose mokyklose, iš dalies valstybės finansuojamose vietose, bus skiriama 3,2 MGL dydžio tikslinė išmoka (šiuo metu 400 Lt) kiekvieną semestrą išlaidoms už mokslą apmokėti. Paramą numatoma pradėti teikti nuo šių metų rugsėjo 1 d. Neįgalieji, norintys gauti tokią paramą, turės kreiptis į aukštųjų mokyklų administracijas.

Atkreipiame aklųjų ir silpnaregių studentų dėmesį, kad šis LR Vyriausybės patvirtintas aprašas bus taikomas visiems neįgaliems studentams, taigi ir akliesiems. Tai reiškia, kad Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga jiems daugiau neskirs pašalpų asistentui (skaitovui) samdyti. Norėdami gauti tokias pašalpas, jie, kaip ir visi kiti neįgalūs studentai, turės kreiptis į aukštųjų mokyklų administracijas.

 

"Mūsų žodžio" inf.

 

Visas LR Vyriausybės nutarimas "Dėl finansinės pagalbos priemonių teikimo neįgaliesiems, studijuojantiems aukštosiose mokyklose, tvarkos aprašo patvirtinimo" Word2000 formatu čia.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]