RENGINIAI

Gražina SIDEREVIČIENĖ

AČIŪ JIEMS!


"Vienas mano mėgstamiausių dainininkų - Stivas Vonderis. Jis yra aklas. Gal todėl jaučiu simpatiją akliesiems ir silpnaregiams ir mielai jiems koncertuoju," - šie dainininko Lino Adomaičio žodžiai, gegužės 4 dieną nuskambėję per Kauno televiziją, maloniai nudžiugino. Lino kolegė Simona Kauno televizijos žurnalistei prisipažino, kad jai patinka dainuoti žmonėms, kuriems to labai reikia ir nelaukti iš jų atlygio.

Gegužės 4 dienos koncerte, skirtame Lietuvos aklųjų organizuotos veiklos 80-mečiui ir Motinos dienai, nemokamai savo sukurtas dainas Linas dainavo jau ketvirtą kartą. Simonai tai buvo pirmasis pasirodymas Kauno aklųjų ir silpnaregių centro salėje. Dainininkai žiūrovus nustebino maloniu siurprizu - kiekvienam įteikė savo bendrą nuotrauką.

Meninėje programoje su lietuvių autorių kūriniais pasirodė ir mėgėjų teatro "Aira" skaitovės R. Girnienė, I. Mielkaitytė, G. Siderevičienė, K. Venckuvienė, lyrinės kompozicijos režisierė Z. Klibavičienė. Gausiai susirinkę žiūrovai po koncerto apspito Liną ir Simoną su nuotraukomis rankose ir gavo jų autografus. Manome, kad šis populiarus dainininkų duetas neatsisakys mums padėti ir ateityje.

Ir dar apie vieną jau minėtam jubiliejui skirtą renginį. Gegužės 17 d. Kauno aklųjų ir silpnaregių centro salėje įvyko koncertas šeimoms, kuriame savo, kaip menininkų, jėgas sujungė aklieji, silpnaregiai ir regintys vaikai. Pasirodė jaunasis akordeonininkas M. Dvylaitis, dainininkė V. Radzevičiūtė ir popchoras "Vaivorykštė" iš Kauno aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro bei Veršvų vidurinės mokyklos VII d klasės šokio ir vaidybos studija. Labai jaudinosi į tarptautinį konkursą Italijoje besirengiantis Mindaugas, tačiau pagrojo be priekaištų. Vytautė buvo savo dainų "stichijoje", o "Vaivorykštė" pasirodė ne tik mokanti puikiai dainuoti, bet ir neblogai scenoje judėti. Muzikos mokytoja R. Urnienė sakė, kad judesys scenoje - choreografės L. Pužaitės nuopelnas.

Šventinio koncerto "Mažųjų dovana" vedėjas - aktorius A. Siderevičius, rėmėjai - UAB "Pintinė tau", UAB "Alkava" ir UAB "Druskininkų rasa".

Žiūrovai ilgai plojo savarankiškai parengusiems programą Veršvų vidurinės mokyklos auklėtiniams. Scenoje išvydome spalvingą ištrauką iš Vėberio miuziklo "Katės" ir temperamentingą "Ruslanos" šokį.

Jaunieji dainininkai, artistai ir devynmetis akordeonininkas Mindaugas visus sužavėjo savo nuoširdumu ir profesionaliu pasirodymu.

Ačiū jiems!

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]