RENGINIAI

Irena VOLODKIENĖ

"GRIEŽK, SMUIKELI!"


Renginio dalyviai scenojeŠaltą sausio 21 d. popietę Šiaulių aklųjų ir silpnaregių kultūros namų liaudiškos muzikos kapela "Šelmiai" kartu su tautinių šokių kolektyvu "Vajaunas" susiruošė į Kuršėnus, kur vyko aštuntoji Lietuvos kaimo kapelų šventė "Griežk, smuikeli!". Kapela "Šelmiai" šioje šventėje dalyvavo tik antrą kartą.

Į šventę atvyko Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro liaudies muzikantų trio ir liaudiškos muzikos kapela "Salduva", kapela "Kelmynė" iš Kelmės, "Gunda" iš Mažeikių, "Atžalynas" iš Panevėžio rajono Perekšlių kaimo, "Ventukai" iš Akmenės rajono ir dvi kapelos iš Šiaulių - tai "Šelmiai" ir Šiaulių universiteto liaudiškos muzikos ansamblis "Saulė". Šventės scenografiją kūrė dailininkė Zita Pipirienė, įspūdingai atrodė jos nutapytas kaimo vaizdelis, prie kurio dailininkė triūsė visą savaitę. Šventės vedėja - Jovita Lubienė, Raudėnų pagrindinės mokyklos mokytoja, ir Zenonas Gestautas, Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro direktoriaus pavaduotojas. Pirmojoje koncerto dalyje žiūrovams dar buvo kelios laisvos vietos, antrojoje jų jau nebeliko. Žiūrovai šiltai sutiko visus kolektyvus. Liaudiškos muzikos kapela "Šelmiai" šventėje atliko penkis kūrinius. Du iš jų - V. Grigalio "Melodija tau" ir "Polka-fokstrotas" - gausūs žiūrovų plojimai privertė pakartoti net du kartus. Didelio žiūrovų palaikymo susilaukė ir Rimvydo Aurylos atliekama L. Pranulio daina "Tamošiaus pasakos". Džiaugiamės, jog Rimvydas atvykęs iš Vilniaus taip aktyviai įsijungė į meno mėgėjų veiklą. Koncerto pabaigoje visi dalyviai vėl kviečiami į sceną, skamba bendri kūriniai: J. Gaižausko "Rožės žiedelis" ir V. Grigaliaus "Magdutės valsas".

Šventėje dalyvavę kolektyvai dar ilgai nesiskirstė, linksminosi ir dalijosi įspūdžiais bendroje vakaronėje.

Į šventę neatvyko trys kolektyvai. Pirmą kartą į šventę "Griežk, smuikeli!" neatvyko ir maestro - vyriausias šių švenčių dirigentas Jurgis Gaižauskas. Organizatoriai mano, kad tikriausiai šalčiai sutrukdė.

Liaudiškos muzikos kapela "Šelmiai" apdovanota Šiaulių rajono mero Algimanto Gaubo padėka.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]