NEREGYS IR VISUOMENĖ

 

SPECIALI SVETAINĖ NEĮGALIESIEMS


Lietuvos radijas ir televizija, atsižvelgdama į įvairių visuomenės grupių interesus, sukūrė interneto svetainę žmonėms su negalia. Šių metų vasario 1 dieną surengtoje spaudos konferencijoje svetainė pristatyta visuomenei.

Pasak Lietuvos radijo ir televizijos generalinio direktoriaus Kęstučio Petrauskio, tai dar vienas žingsnis norint tapti moderniausiu transliuotoju. LRT sujungė tiesioginį eterį su nauja komunikacijos priemone - internetu.

Žmonėms su negalia skirtoje svetainėje (www.lrt.lt/new/accessibility/) siekta sukurti patogią navigaciją, kad lankytojams naršyti po ją būtų patogu ir nesudėtinga, kad būtų aišku, kaip surasti norimą informaciją ir ko tikėtis paspaudus nuorodą. Kūrėjų nuomone, vienodas tinklapio turinio išdėstymas, aiškus grafikos panaudojimas, lengvai suprantama kalba specialiai pritaikyti žmonėms su negalia.

Keli aklieji ir silpnaregiai, "Mūsų žodžio" paprašyti išbandyti naują informacijos šaltinį, sveikina šį visuomeninio transliuotojo sumanymą. Tačiau, kad svetainė būtų dar geresnė, jie kūrėjams turėtų ką pasiūlyti... Susidomėjusiems šia svetaine primename adresą www.lrt.lt/new/accessibility/ ir linkime malonaus pasiskaitymo bei pasiklausymo.

"M. Ž." inf.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]