MEDICINA

 

DAUGĖJA OPTIKŲ


Šių metų antrajame "Mūsų žodžio" numeryje buvo išspausdintas straipsnis "Jeigu susiruošėte akinių". Be kitų problemų, straipsnyje buvo keliama ir tokia: kodėl kompensuojamus akinių lęšius silpnaregiams Vilniuje išduoda tik "Eurofarmacijos vaistinės" optikos? Tuomet Vilniaus teritorinės ligonių kasos (TLK) atstovė ryšiams su visuomene Jolanta Normantienė sakė, kad netrukus tokių optikų turėtų padaugėti. Birželio pabaigoje gavome oficialų šios TLK darbuotojos raštą, kuriame trumpai primenama lęšių išdavimo tvarka ir nurodomos vietos (ir senos, ir naujos), kur galima lęšius įsigyti. Čia jį ir perspausdiname.

* * *

Vilniaus teritorinės ligonių kasos aptarnavimo zonos (Vilniaus ir Alytaus apskričių) apdraustiesiems akinių lęšiai kompensuojami ir išduodami tokia tvarka:

- Vaikams, kurių geriau reginčios akies korekcija neviršija 0,3 regėjimo aštrumo, pagal bazinę kainą lęšiai kompensuojami ne daugiau kaip 1 MGL ir išduodami ne dažniau kaip kartą per vienerius metus.

- I ir II grupės regos invalidams pagal bazinę kainą lęšiai kompensuojami ne daugiau kaip 2 MGL ir išduodami ne dažniau kaip kartą per dvejus metus.

Šiuo metu Vilniaus teritorinė ligonių kasa yra pasirašiusi sutartis dėl medicinos pagalbos priemonių (akinių lęšių) kompensavimo ir išdavimo apdraustiesiems su šiomis optikomis:

UAB "Universiteto optika" lęšius išduoda

Antakalnio g. 35-77, Vilniuje

UAB "Vilniaus optika" lęšius išduoda:

S. Žukausko g. 41, Vilniuje,

Kalvarijų g. 170, Vilniuje,

Kalvarijų g. 98-52, Vilniuje,

Klaipėdos g. 1/Pylimo g. 16, Vilniuje

UAB "Eurofarmacijos vaistinės" filialų optikos skyriai lęšius išduoda:

Kalvarijų g. 98, Vilniuje,

Savanorių pr. 247, Vilniuje,

Antakalnio g. 42 - 34, Vilniuje

G. Ramaškienės IĮ lęšius išduoda:

Naujoji g. 10 - 1, Alytuje,

Rotušės g. 16 - 30, Alytuje,

Vasario 16-osios g. 4 - 3, Varėnoje,

Čiurlionio g. 38, Druskininkuose.

("Mūsų žodžio" inf.)

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]