SPORTAS

Algis MATULEVIČIUS

SPORTININKAI RENGIASI SVARBIEMS EGZAMINAMS


Rugpjūčio 4-10 dienomis Kolorado Springse (JAV) vyks Tarptautinės aklųjų sporto asociacijos (IBSA) organizuojamos iki 19 metų jaunimo pasaulio žaidynės.

Šio renginio programoje yra penkių sporto šakų - golbolo, plaukimo, jėgos trikovės, dziudo imtynių ir lengvosios atletikos - pasaulio čempionatai. Lietuvos aklųjų sporto federacijai (LASF) atstovaus gabiausi jaunieji golbolininkai, lengvaatlečiai ir imtynininkai.

LASF nariai tokio rango varžybose jėgas išmėgins trečią kartą. Golbolo rinktinei ir imtynininkams tai bus debiutas, o lengvaatlečiai itin sėkmingai rungtyniavo praėjusiais metais Čekijoje. Aukso medalius iškovojo Vilniaus "Šarūno" klubo narės Gluosnė Norkutė (300 metrų bėgimas), Eglė Jarmolavičiūtė (100 ir 400 metrų bėgimas) ir Šiaulių "Perkūno" bėgikas Vitalijus Palubinskas (1 500 metrų).

Atėnų parolimpinių žaidynių prizininko, stajerio Lino Balsio treniruojama G. Norkutė vyks ir į Kolorado Springsą. Ten lengvosios atletikos varžybose taip pat startuos Kauno klubo "Mes" sportininkas Mantas Panavas.

Lietuvos delegacijoje bus dar vienas gabus lengvaatletis Artūras Jonikaitis. Tačiau perspektyvus sprinteris šį kartą labai reikalingas golbolo rinktinei.

Pasaulio jaunimo šiųmetėse žaidynėse ant tatamio galynėsis "Šarūno" klube Petro Čyžiaus ugdomi Giedrius Valeika ir Robertas Antropikas. Jaunieji dziudoistai dar neturi reikiamo tarptautinio patyrimo, rungtyniavo tik vieną kartą Vokietijoje.

Golbolo rinktinę, iš kurios tikimasi gerų rezultatų, treniruoja Vygantas Mockūnas. Visi keturi jo auklėtiniai yra "Šarūno" klubo nariai. Mindaugas Suchovejus ir Ramūnas Kievinas šįmet tapo šalies vicečempionais, o minėtas universalus sportininkas - lengvaatletis ir golbolininkas - A. Jonikaitis ir Regimantas Ratkevičius Lietuvos pirmenybėse atstovavo ketvirtąją vietą užėmusiam "Šarūno atžalynui".

Golbolo jaunimo rinktinei labai naudingas buvo birželio pradžioje Anykščiuose vykęs aukšto rango vyrų tarptautinis turnyras.

Jaunieji golbolininkai gali sėkmingai kovoti su savo bendraamžiais - tai jie įrodė pernai Vengrijoje, kai laimėjo jaunimo klubų tarptautines varžybas.

Kolorado Springse rungtyniausiantys aštuoni Lietuvos sportininkai dabar treniruojasi itin intensyviai. Iš sportininkų tikimasi, kad jie JAV papildys LASF sportinių trofėjų gausią kolekciją.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]