MUS REMIA

Gražina SIDEREVIČIENĖ

PARAMOS NEBŪNA PER DAUG


Šį didintuvą kauniečiams padovanojo Lietuvos akių gydymo fondasPusnimis ir pūgomis paženklintas kovas Kauno akliesiems ir silpnaregiams buvo ne tik žiemiškai šaltas, bet ir dosnus. Centras susilaukė svečių - Lietuvos akių gydymo fondo direktoriaus Rimvydo Žiliuko, atstovaujančio paramos organizacijai "Deutsches Blinden Hilfs Werk". Atvyko ne tuščiomis - Kauno aklųjų ir silpnaregių centrui padovanojo teksto didinimo aparatą, žmonės su regos negalia iš Rimvydo Žiliuko rankų gavo 5 rankinius ir 5 vyriškus šveicariškus brailio laikrodžius, 10 sulankstomų baltųjų lazdelių. Tai pirmoji šio fondo parama, tačiau, kaip pažymėjo jo direktorius Rimvydas Žiliukas, bendradarbiavimas tęsis. Jau parengti keli bendri projektai kartu su Kauno aklųjų ir silpnaregių centru.

Centro direktorius Stasys Babonas, padėkojęs už paramą, taip pat neabejojo, kad užsimezgusi pažintis bus naudinga mūsų žmonėms.

Keletas žodžių apie Lietuvos akių gydymo fondą. Tokie fondai yra įkurti daugelyje pasaulio šalių ir siekia net Urugvajų, Nigeriją ir t.t. Jie laikomi dukteriniais Duisburge įkurtos, jau minėtos paramos akliesiems organizacijos fondais. Yra remiami Vokietijos vyriausybės, įvairių firmų ir pavienių rėmėjų. Vokietijoje veikiančios paramos organizacijos vadovas - Heribert Tigges. Rimvydo Žiliuko vadovaujamas fondas vykdo savo veiklą visoje Lietuvoje: padeda įsigyti būtiniausią gydymui skirtą aparatūrą, finansuota trijų akių gydytojų išvyka į seminarą Taline, teikia paramą studijuojantiems neregiams, kuria naujus projektus ir ieško rėmėjų jiems įgyvendinti.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]