RENGINIAI

Stasė MAŽUOLIENĖ

UŽGAVĖNES ŠVENTĖME KARTU


Įpusėjus sausiui į Švenčionių rajono organizacijos būstinę atėjo lopšelio-darželio "Lietaitė" trys auklėtiniai su vedėja Aldona Pečiuliene. Jie pakvietė mieste gyvenančius regėjimo invalidus vasario 8 dieną kartu su jais švęsti Užgavėnes ir padėti išvaryti šaltą žiemą. Savo kvietimą paaiškino: vaikai matė, kad mieste vaikšto senyvo amžiaus žmonės su baltomis lazdelėmis, jomis nesiramsčiuoja, o brauko priešais save, tartum ko ieškotų. Todėl panoro susipažinti su šiais žmonėmis, sužinoti lazdelių paskirtį, kartu praleisti laiką. Organizacijos nariams vaikų kvietimas buvo staigmena.

Kolektyvinė nuotraukaPagaliau Užgavėnės!

Gerokai anksčiau rajono organizacijos kabinete rinkosi pasipuošę, linksmai nusiteikę nariai: kas atėjo pats vienas, kas - su palydovu. Norinčių eiti pas vaikus švęsti Užgavėnių buvo net 10 narių. Pasiėmėm vaikams skirtas dovanėles ir patraukėm į darželį. Vaikai jau laukė mūsų. Per darželio langus pamatę, kad ateinam, pradėjo mojuoti rankomis, šaukti. Drąsesni išbėgo į kiemą pasitikti, kad nepaklystume darželyje.

Vaikai dainavo, šoko, minė mįsles. Žaisti teko ir mums. Be mūsų, pas vaikus atėjo pora linksmų žydelių, kurie mikliai bandė išmainyti menkavertes savo prekes į vaikų žaislus. Tarp užklydusių žydelių buvo ir velniukų. Kokios Užgavėnės be Lašininio ir Kanapinio grumtynių, Morės deginimo. Sudeginus Morę gerosios darželio šeimininkės atnešė kvapnių ir gardžių blynų, vaikų tėveliai - lašinių, kumpio. Sočiai prisivalgę, pavargę nuo šokių ir žaidimų, bet linksmi, su gera nuotaika parėjome namo. Vaikų sumanumo ir išradingumo dėka mes, rajono organizacijos nariai, pirmą kartą taip įdomiai, linksmai šventėme Užgavėnes. Atgavę jėgas nuėjome į miesto parką, kur taip pat buvo švenčiamos Užgavėnės. Ten irgi gavome blynų, karštos arbatos, šildėmės prie didžiulio laužo. Išsiskirstėm tik sutemus. Dabar laukiame Velykų.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]