SPORTAS

Algis MATULEVIČIUS

RENGIASI PASAULIO SPORTO ŽAIDYNĖMS


Vilniuje surengtos Lietuvos aklųjų ir silpnaregių jaunimo lengvosios atletikos žiemos atviros pirmenybės sudomino Vilniaus, Kauno, Šiaulių ir Panevėžio penkių klubų 29 narius.

Rungtyniavo dviejų amžiaus grupių atletai - iki 15 metų jauniai ir iki 19 metų jaunimas. Kaip visada daugiausia laurų nuskynė sostinės "Šarūno" ir Kauno "Mes" atstovai, tarp jų - visi septyni kandidatai į rugpjūčio mėnesį Kolorado Springse (JAV) vyksiančias pasaulio aklųjų ir sipnaregių jaunimo sporto žaidynes.

Itin kovingai buvo nusiteikusi pernai Čekijoje vykusiame pasaulio jaunimo čempionate aukso (300 m bėgimas), sidabro (šuolis į tolį) ir bronzos (60 m bėgimas) medalius iškovojusi sostinės Antano Jonyno vidurinės mokyklos šeštokė 13-metė Tarp jaunųjų lengvaatlečių labiausiai tituluota pasaulio čempionė ir prizininkė - G. Norkutė. Nuotrauka iš asmeninio archyvo Gluosnė Norkutė. Ši "Šarūno" klubo narė jaunių grupėje pelnė du aukščiausius apdovanojimus. G. Norkutė 400 m nubėgo per 1 min. 20,1 sek., o šuolio į tolį sektoriuje nuskriejo 4 m 5 cm ir pasiekė asmeninį rekordą.

Atėnų parolimpinių žaidynių prizininko Lino Balsio treniruojama G. Norkutė pasiryžusi ir Kolorado Springse užkopti ant žaidynių laureatų garbės pakylos aukščiausios pakopos.

Kitų šešių kandidatų į pasaulio jaunimo sporto žaidynes geriausi rezultatai šalies čempionate savo amžiaus grupėse: Marina Kovalenkova ("Mes") - trys aukso medaliai (60 m - 8,9 sek., 400 m - 1 min. 28,4 sek., šuolis į tolį - 4 m 10 cm), Artūras Jonikaitis ("Šarūnas") - du aukso medaliai (60 m - 7,3 sek., šuolis į tolį - 5 m 65 cm), Marija Ščerbakova ("Šarūnas") - vienas aukso (60 m - 9,7 sek.) ir vienas sidabro (šuolis į tolį - 3 m 75 cm) medaliai, Aivaras Mickus ("Šarūnas") - vienas aukso (400 m - 1 min. 3,3 sek.) ir du sidabro (60 m - 7,5 sek., rutulio stūmimas - 8 m 68 cm) medaliai, Arūnas Tareila ("Šarūnas") - vienas aukso (1500 m - 5 min. 11,8 sek.) ir vienas bronzos (šuolis į tolį - 5 m 30 cm) medaliai, Mantas Panovas ("Mes") - vienas sidabro (šuolis į tolį - 5 m 40 cm) ir vienas bronzos (60 m - 7,7 sek.) medaliai.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]