MUS REMIA

Gražina SIDEREVIČIENĖ

NELĖS DOVANA


Dainininkė N.Paltinienė (kairėje) skaitovė S.NavardaitienėVasario 22-ąją netikėtą ir malonią staigmeną Kauno akliesiems ir silpnaregiams pateikė populiari, daugelio mėgstama estrados dainininkė Nelė Paltinienė. Vyresnieji dar mena prieš tris ar keturis dešimtmečius skambėjusį Nelės Paltinienės ir Eugenijaus Ivanausko duetą - lyrišką, išsiskiriantį iš kitų duetų nuoširdumu ir meile jūrai. Jis skamba iki šiol. Pusę amžiaus šimtuose šalių - Lietuvoje, JAV, Vokietijoje ir kitose šalyse - žiūrovai plojo ir šiandien tebeploja Nelei Paltinienei. Kur slypi tokio populiarumo paslaptis? Nelė sako:

- Labai myliu žmones ir jūrą. Džiaugiuosi, kad žiūrovai manęs nepamiršta ir dėkoju Dievui už tokią dovaną.

Į Kauną Nelė Paltinienė atskubėjo iš Vilniaus. Persirgusi plaučių uždegimu, ne iki galo išsigydžiusi, kamuojama kosulio. Kai uždainavo, viską pamiršo, nes prieš tai sau tiesiog įsakė: "Nekosėk!" Duotas žodis dovanoti koncertą žmonėms su regėjimo negalia jai atrodė svarbesnis už viską. Scenoje Nelė jautėsi kaip aštuoniolikmetė - plastiški judesiai, nuoširdžios dainos, fantastiški drabužiai.

Koncertą vedė, humoreskas skaitė, apie Nelės ir Arvydo Paltinų šeimą, jų koncertines keliones pasakojo skaitovė Stefa Navardaitienė. Tiesą sakant, jai turime būti dėkingi už idėją pakviesti dainininkę. Koncertas - dovana mūsų žmonėms, kurių niekaip negalėjo sutalpinti Kauno aklųjų ir silpnaregių centro salė. Jų susirinko apie pustrečio šimto, o dainininkė Nelė Paltinienė buvo apdovanota ne tik netylančiais plojimais po kiekvienos dainos, bet ir ypač skaniu pyragu, kurį iškepė puiki šeimininkė Danutė Stankevičienė iš Kaišiadorių raj., Kertupio km., ir lėkšte vaisiams, kurią nupynė pynėjų pynėjas Virgilijus Šlipaitis.

Prieš koncertą su kolegėmis dairėmės po salę ir stebėjomės - nebuvo reklamos nei radijuje, nei "Kauno dienoje", nei televizijoje, o žiūrovai dūzgia tarsi bičių spiečius. Po koncerto, pamatę, kiek neregių ir silpnaregių puolė pirkti Nelės Paltinienės kompaktinių plokštelių ir kiek buvo pasirašytų autografų, jau nesistebėjome niekuo. Tik mintyse dėkojome likimui, kad nemažėja menininkų, mokančių ne tik imti, bet ir duoti, ir Nelei Paltinienei, atsisveikinant ištarusiai: "Jeigu manęs prireiks - aš jūsų."

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]