NUOMONĖS

Stasė PURIUŠKYTĖ

KAM REIKALINGAS CENTRAS?


Aš įsivaizduoju, kad centras yra visa ko pagrindas, esmė, pradedant mažiausia molekule ir baigiant kosminiais dariniais. Iš centro viskas išeina, aplink jį sukasi, į jį sugrįžta. Tokį įsivaizduoju ir mūsų, Aklųjų ir silpnaregių centrą, t. y. centro tarybą. Taip buvo nuo organizuoto aklųjų sąjūdžio pradžios, taip ir turėtų būti. Į tarybą renkame pačius gabiausius, protingiausius, geriausius ir kitokius "...iausius". Centras surenka visas mūsų problemas, žino jų sprendimo būdus arba stengiasi sužinoti. Tačiau pastaruoju metu kyla vis daugiau abejonių, ar tik mūsų centras iš centro nepabėgo kažkur, gal į viršų... Neseniai tokia abejonė dar sustiprėjo.

Ruduo - viščiukų skaičiavimo metas. Visi džiaugiasi gausiu derliumi, o kai kas paskaičiuoja ir nuostolius. Mes, Vilniaus rankdarbių būrelio "Vaivorykštė" narės, taip pat panorome "suskaičiuoti viščiukus". Spalio 13 d. Vilkpėdės seniūnijos patalpose buvo surengta kukli mūsų rankdarbių parodėlė. Buvo išleistas gražus lankstinukas, sukviesti svečiai. Labai norėjosi prie šampano taurės išgirsti gražių žodžių, pelnyti kritikos, dar kartą prisiminti rugpjūčio pabaigoje surengtą amatų stovyklą.

Buvo šampano, buvo svečių, buvo ir gražių žodžių. Su mumis kartu džiaugėsi Tautodailininkų sąjungos atstovai, mūsų seniūnas bei jo darbuotojos, Lietuvos aklųjų bibliotekos atstovės. Deja... iš centro tarybos nebuvo nieko. Atseit regioninis renginys - vadinasi, nelabai svarbus. Nelabai svarbūs yra ir pirminių organizacijų susirinkimai, netgi tas, kur susirinko dirbantys neregiai ir studentai. Kas gi tada svarbu, kam reikalingas centras? Save išlaikyti? O gal atėjo metas Aklųjų ir silpnaregių sąjungai subyrėti, kad ją, kaip tą tėvo vaikams rodytą šluotą, po žabelį kuo greičiau sulaužytų?

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]