RENGINIAI

Irena VOLODKIENĖ

"TYLUS TYLUS VAKARĖLIS"


Kaip nesuprast kietai išminto

užželiančio tako,

Kai jis prie ištuštėjusios sodybos

žingsnių lūkuriuoja,

Ar saulės, kai parklupus

atsisveikindama dega

Ir ilgesį už nugarų ilgais šešėliais kloja.

Šiomis Valdo Sušinsko eilėmis pradėtas tarptautinis folkloro festivalis "Tylus tylus vakarėlis". Idėja surengti festivalį kilo folkloro ansamblio "Sedula" vadovei Virginijai Gintilaitei. Užsienio kolektyvai į festivalį atvyko rugsėjo 24 dienos pavakare. Iš ryto svečiams surengta ekskursija po Šiaulius ir į Kryžių kalną.

Festivalis vyko rugsėjo 25 dieną Šiaulių filharmonijos salėje. Jame dalyvavo septyni kolektyvai: "Pilak" iš Talino ( Estija), "Spingsulė" iš Klaipėdos, "Ramočia" iš Kelmės, Šiaulių vokiečių bendrijos folkloro ansamblis, Šiaulių rusų kultūros centro atlikėjai. Festivalio organizatoriai tik išvakarėse sužinojo, kad folkloro ansamblis "Kapela Drevutnia" iš Liublino dėl rimtų priežasčių atvykti negalės, todėl nuoširdžiai dėkojo folkloro ansambliui "Rudzutaka" iš Kraslavos (Latvija), atsiliepusiam į pagalbos šauksmą ir atvykusiam į festivalį.

Festivalio vedėjos Irena Volodkienė ir Natalija Plošenko kolektyvus pristatinėjo lietuvių ir rusų kalbomis. Koncertą pradėjo Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Kelmės organizacijos folkloro ansamblis "Ramočia", o baigė šeimininkai - folkloro ansamblis "Sedula". Kolektyvo vadovė - Virginija Gintilaitė. Šiaulių miesto savivaldybės tarybos narys, kultūros, švietimo ir sporto komiteto pirmininkas, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Šiaulių įmonės direktorius Edvardas Žakaris padėkojo festivalio organizatoriams, dalyviams ir įteikė Šiaulių apskrities viršininko padėkos raštus. Šiaulių aklųjų ir silpnaregių kultūros namų vedėja Jolanta Žakarienė kolektyvų vadovams įteikė atminimo suvenyrus. Padėkos žodį tarė Virginija Gintilaitė. Ansambliai "Sedula", "Ramočia " ir "Spingsulė" padainavo festivalio himną, žemaičių krašto dainą "Tylus tylus vakarėlis". Po to festivalio dalyviai linksminosi vakaronėje Šiaulių aklųjų ir silpnaregių kultūros namų salėje.

Festivalio rėmėjai: Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Šiaulių miesto savivaldybė, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga, AB "Šiaulių bankas", UAB "Verbūnų duona", UAB "Šyvinis", UAB "Femtas", vaistinės : UAB "Diemedis "ir "Valerijonas", prekybos sistema "Tau", individuali Vlado Damonskio įmonė "Voveriškiai", UAB "Šiaulių centrinės vaistinės" direktorė Sniegina Turauskienė, miesto tarybos narys, LASS Šiaulių įmonės direktorius Edvardas Žakaris, Šiaulių m. filharmonija. Reportažą žinioms parengė Šiaulių kabelinė televizija "S plius".

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]