MEDICINA

Olga LICOJEVA

REGĖJIMO PATIKRINIMAI


Kaltanėnuose buvo organizuotas susitikimas su okulistu Robertinu Kuoriu. Tokius susitikimus visame rajone organizuoja aklųjų ir silpnaregių sąjungos rajono tarybos pirmininkė Stasė Mažuolienė. Kaip ponia Stasė sakė, ši akcija vyksta jau ne vienerius metus. Okulisto konsultacijos jau vyko Pabradėje, Magūnuose, Prienuose, Sariuose. Artimiausiu metu susitikimas su okulistu bus organizuotas Adutiškyje. Mes Stasės Mažuolienės paklausėme, kaip kilo idėja suorganizuoti rajono gyventojų susitikimus su kvalifikuotu okulistu. Pasak S. Mažuolienės, tam įtakos turėjo gyventojų, gyvenančių toli nuo poliklinikų bei ligoninių, kuriose galima gauti okulisto konsultacijas, prašymai. "Su gydytoju Robertinu Kuoriu santykius palaikome labai seniai, - pasakojo mums akcijos organizatorė ponia Stasė, - ir įkalbėti jį aplankyti nutolusias mūsų rajono vietoves nebuvo sunku. Žmogus jis geras ir jautrus, sutiko, o be to, išlaidas benzinui apmokėjo vietos savivaldybė."

Kad įvyktų susitikimas Kaltanėnuose, stengėsi ne tik LASS Švenčionių rajono tarybos pirmininkė. Daug padėjo Kaltanėnų parapijos klebonas Kazimieras Žemėnas. O dėl to, kad susitikimas vyko Kaltanėnų ambulatorijoje, neliko abejinga ir šios ambulatorijos gydytoja Ramūnė Paškevičienė.

Gydytojas okulistas Robertinas Kuoras su savo pacientaisOkulistas dar nespėjo atvykti, kai jo jau laukė nemažas būrys žmonių. Susirinkusieji buvo įvairaus amžiaus, tačiau daugiausia - garbaus. Juk būtent jiems sunkiausia pasiekti rajono centrą, kad gautų ne tik okulisto, bet ir kitų specializacijų gydytojų konsultaciją. 10 val. ambulatorija sušurmuliavo - atvyko gydytojas. Ir ne tuščiomis rankomis. Matėsi, kaip į pastatą buvo nešama speciali akių tikrinimo įranga, dėžės su akiniais. Norinčių gauti gydytojo konsultaciją buvo labai daug. Daugelis net nerimavo, kad visų priimti nesuspės. "Jei taip ir įvyktų, - susirinkusiuosius ramino S. Mažuolienė, - bus organizuotas dar vienas susitikimas, kaip buvo Pavoverėje.

Mes trumpam užėjome į kabinetą, kur be jokio delsimo prasidėjo pacientų apžiūra. Gydytojas okulistas Robertinas Kuoras, atrodė, visiškai užsiėmęs savo darbu. Malonu buvo matyti ne tik jo profesionalumą, bet ir geranorišką požiūrį į kiekvieną pacientą. Stebino tai, kad po pacientų apžiūros jis pats kiekvienam aiškino, kokią nustatė diagnozę, kokius geriau vartoti vaistus tuo ar kitu atveju, kokius akinius nešioti. O su seneliais, galima sakyti, apskritai elgėsi pagarbiai. Po apsilankymo kabinete nusprendžiau pakalbinti žmones, susirinkusius į priėmimą. Į keletą mūsų klausimų mielai sutiko atsakyti Linkmenų kaimo gyventoja Marijona Radušavičienė. Kalbantis paaiškėjo, kad moteriškei 93 metai ir ji yra pati seniausia pacientė iš susirinkusiųjų. Į klausimą, ar ji patenkinta, kad į Kaltanėnus atvyko okulistas, senutė atsakė: "Žinoma, labai patenkinta. Juk man jau šimtas netoli, o išvykti iš namų, jau nekalbant apie vizitą pas gydytoją, labai sunku. Kai tik sužinojau, kad į Kaltanėnus atvyks okulistas, iškart nusprendžiau važiuoti. Tai jau ne taip ir toli, nei, pavyzdžiui, vykti į Švenčionis". Mes dar paklausėme, ar ji nešioja akinius. Moteris atsakė, kad ne, kad skaito be akinių, tačiau pasitikrinti akis vis dėlto nusprendė, nes kartais būna didelis akispūdis. Argi nenuostabu - toks garbus amžius, o skaito be akinių?

Priėmimas vyko sklandžiai. Iš kabineto vienas paskui kitą ėjo žmonės. Kas su receptu, kai kurie paprasčiausiai gavo gerą patarimą. Prireikus buvo galima įsigyti akinių, o, jei reikiamų nebuvo, juos galima buvo užsisakyti.

Apskritai buvo matyti, kad visi patenkinti. O aš norėčiau palinkėti, kad ši akcija nesibaigtų.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]