TURINT LAIKO

Giedrė REČIŪNIENĖ

ATOSTOGAUJANT GAMTOJE


Atostogaudami ar leisdami savaitgalį miške, gamtoje galite rasti visko interjerui paįvairinti.

Rudenį galime papuošti stalą sausų gėlių puokštėmis, iš džiovintų augalų sukurtomis gyvūnų ir žmogeliukų "skulptūromis", iš šakelių pintais ir sausomis smilgomis puoštais vainikais. Įdomios ir gražios šakos taip pat tiks puokštėms ar kalėdiniam medžiui padaryti. Prisidžiovinę miško augalų galėsime pasidaryti ir kalėdinę eglutę. Visko, ko reikia, galime prisirinkti atostogaudami.

Jei neturite laiko iškart daryti puokštę, nesugalvojote, ką darysite iš gražių šakelių, tai paprasčiausiai jas sustatykite į vazą, kad jums netrukdytų. Turėdami laiko rudenį pasidarbuosite.

Na, o jeigu norite, šį tą galite daryti iš karto.

Prisirinkę švarių, žalių samanų pasidarykite paukštelių: saujoje, kiek tik telpa, sugniaužkite žalių samanų kuokštą, standžiai apvyniokite paprastu siūlu. Sukdami samanas siūlu, formuokite paukštelio galvą ir snapelį, po to uodegytę - visai kaip iš plastilino. Kol samanos drėgnos, iš jų galima padaryti įvairių formų paukštelius, žmogeliukus. Vietoje akių galima įsprausti pateptą klijais šermukšnio uogą ar lino galvutę, uodegėlę padarysite iš smilgos. Čia fantazijai ribų nėra.

Padarytus paukštelius padėkite sausoje vietoje, kad jie gerai išdžiūtų - nesupelytų. Jais papuošite iš šakelių nupintą vainiką ar rudens puokštę iš įdomių šakų ar gėlių. Pintais paukšteliais, jei tinkamai juos išlaikysite, galima puošti ir Velykų stalą.

Samanų galima prisirinkti ir žiemai - kalėdinei eglutei. Tik čia labiau tiks baltos samanos. Jas švariai surinkite, gražiai sudėkite ir pasilikite sausoje vietoje, kol jų prireiks.

Rudeninius vainikėlius sukite iš žalių, plonų krūmų šakelių, apvyniokite jas stipriu, neryškiu siūlu. Kai jos išdžius, dekoruokite įvairiais džiovintais augalais, gėlėmis, ryškiomis šermukšnių ar šeivamedžio uogomis, gilėmis, spalvotomis juostelėmis ir t.t. Tuo tikslu geriausia naudoti lipalo klijus. Įvairaus dydžio vainikus galima derinti vienus su kitais, pakabinti palubėje ar ant sienos. Bus puiki puošmena visą žiemą.

Iš plonų, lanksčių šakelių galima išpinti ir įvairius juokingus žmogeliukus, įvairiai juos dekoruoti ir padovanoti kaip suvenyrą.

Dovanoms tinka ir sausų gėlių puokštės.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]