NAUJI LEIDINIAI

Juozas GRŪDA

ONUTĖS BALSAS JAU PLOKŠTELĖJE!


Dainininkė Ona MatusevičiūtėJau seniai Lietuvos aklųjų bibliotekos skaitykla Vilniuje nebuvo tokia pilna kaip tą atmintiną balandžio 29-osios popietę. Tą dieną vyko visiems neregiams gerai pažįstamos, mielos ir brangios dainininkės Onos Matusevičiūtės, švelniai vadinamos Onute, kompaktinės plokštelės pristatymas. Onos balsas jau seniai skamba per radiją, koncertų salėse, bažnyčiose, bet plokštelę klasikinės muzikos gerbėjai gali paimti tik dabar. Plokštelę išleido Lietuvos aklųjų biblioteka. Biblioteka plokštelę ir platina. Tiesa, jei kam patogiau, gali ją įsigyti ir iš pačios dainininkės. Plokštelėje Onos įdainuoti J.S. Bacho, A.V. Mocarto, F. Šuberto, J. Bramso, K. Debiusi, lietuvių kompozitorių B. Dvariono, J. Gruodžio, A. Bražinsko kūriniai.

Bibliotekos skaitykloje skamba prieš 10 - 15 metų daryti O. Matusevičiūtės įrašai su "Vilniaus" choru ir buvusiu Kauno profesiniu pučiamųjų instrumentų orkestru. "Vilniaus" choro artistas, aklųjų muzikinio gyvenimo metraštininkas ir puoselėtojas Juozapas Kairys pasakoja apie Onos muzikinį kelią iki plokštelės. Skamba gyvas dainininkės balsas, palaikomas ištikimos sąjungininkės - koncertmeisterės Ligijos Janulevičienės. Prisiminimai, linkėjimai, dainos. Sužinojusi apie Onos plokštelės pristatymą, pagerbti ir pasveikinti dainininkės atėjo tuo metu Lietuvoje viešėjusi delegacija iš Briuselio. Kadangi plokštelės anotacija buvo ne tik lietuvių, bet ir anglų kalba, svečiai iš Belgijos po renginio nusipirko dvi plokšteles.

Gegužės 13 d. šventinis koncertas buvo surengtas pilnutėlėje LASS Kauno kultūros namų salėje. Koncerto metu pristatyta O. Matusevičiūtės kompaktinė plokštelė ir paminėta Tarptautinė šeimos diena. Pagerbta Onutės šeima, padėkota mamai Monikai už rūpestį, už tai, kad išaugino tokius gražius vaikus. Koncerte dalyvavo geriausi Onutės bičiuliai - Kauno muzikinio teatro artistė Rita Preikšaitė, kultūros namų moterų vokalinis ansamblis, kurio vadovė yra pati Onutė, kultūros namų instrumentinis ansamblis, vadovaujamas Liongino Matusevičiaus. Tai buvo ne tik šeimos diena, bet ir šeimos koncertas. Onutė dainavo kartu su broliu Lionginu, su R. Preikšaite bei solo. Tarp dainų mėgėjų teatro "Aira" skaitovai skaitė poezijos kūrinius. Koncertą vainikavo Onutės atliekama "Ave Marija".

Ona klausytojus ir toliau žavi skaidriu, šiltu, malonaus tembro lyriniu sopranu. Kaip minėjome, tai pirmoji Onutės plokštelė ir ketvirtoji (po B. Grincevičiūtės, J. Vizbaraitės, V. Bagdono) profesionalaus neregio dainininko solinė plokštelė.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]