MUS REMIA

Ginta PETRAUSKIENĖ

GERUMO DIENOS ŠIAULIUOSE


"Teka triukšminga ir neaprėpiama mūsų gyvenimo upė. Esame po tuo pačiu dangumi. Džiaugiamės, galėdami tarnauti, dalintis būtimi"

Šiaulių "Lions" ALKA klubo prezidentas Juvitas Giniotis

Grotuvus šiauliečiams dovanoja Šiaulių “Lions” ALKA klubo prezidentas J.Giniotis2004 m. kovo 4 dieną Šiaulių "Lions" ALKA klubas aštuoniems neregiams ir silpnaregiams padovanojo po kompaktinių diskų grotuvą įgarsintoms knygoms skaityti. Džiaugiamės, kad Šiaulių "Lions" ALKA klubas randa būdų remti ne įmonę ar įstaigą, bet asmeniškai žmones, kuriems paramos labiausiai reikia.

Šio klubo prezidentas, Šiaulių "Aido" vidurinės mokyklos direktorius Juvitas Giniotis, pats būdamas silpnaregis, džiaugėsi galįs padėti likimo broliams.

Susitikime prie apvalaus stalo dalyvavo aštuoni LASS Šiaulių miesto ir rajono organizacijos neregiai bei silpnaregiai, LASS Šiaulių įmonės direktorius Edvardas Žakaris, Šiaulių "Lions" ALKA klubo prezidentas Juvitas Giniotis bei keturi klubo nariai, tarp kurių - šio klubo viceprezidentas, Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Genadijus Mikšys, kuriam ypač daug klausimų pateikė neregiai ir silpnaregiai.

Susitikime vyko diskusijos. Šiaulių "Lions" ALKA klubo nariai domėjosi, kokios paramos labiausiai reikia neregiams ir silpnaregiams. Daugiausia diskutuota dėl aplinkos pritaikymo, gatvių ir šaligatvių dangos atnaujinimo, dėl autobusų stotelėje prie LASS Šiaulių įmonės stoginės įrengimo ir kt. Šiaulių miesto savivaldybės tarybos narys Edvardas Žakaris paaiškino, jog stoginės klausimas pradėtas spręsti, nes gautas Šiaulių miesto savivaldybės teigiamas atsakymas. Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Genadijus Mikšys taip pat pažadėjo tarpininkauti sprendžiant žmonių su regėjimo negalia iškeltas problemas.

LASS Šiaulių miesto ir rajono organizacijos nariai džiaugėsi ne tik gautomis dovanomis, bet ir galimybe prie kavos puodelio pabendrauti su Šiaulių miesto gerai žinomais žmonėmis.

2004 m. kovo 19 dieną sulaukėme dar vienų rėmėjų - Šiaulių Saulės ROTARY klubo prezidentas Alvydas Stulpinas ir klubo sekretorius Arūnas Rupšys įteikė šešiems šiauliečiams neregiams ir silpnaregiams po kompaktinių diskų grotuvą. Šiame susitikime prie vaišių stalo kalbėta ir apie labai reikalingų kompensacinių priemonių trūkumą. Svečiai pirmą kartą matė brailio bei garsinius laikrodžius ir smalsiai juos apžiūrinėjo, o sužinoję, kad šių priemonių trūksta akliesiems, pažadėjo jų parūpinti.

Malonu tai, jog vieni turtingiausių miesto verslininkų bendravo labai nuoširdžiai, turėdami kilnų tikslą geranoriškai padėti. Šiaulių Saulės ROTARY klubo prezidentas Alvydas Stulpinas, kuris yra ir Šiaulių pramonininkų asociacijos prezidentas, domėjosi LASS Šiaulių miesto organizacijos tikslais ir veiklos kryptimis, siūlė bendradarbiauti ir rekomendavo tapti Šiaulių Nevyriausybinių Organizacijų Konfederacijos (ŠNVOK) nare. Prezidento Alvydo Stulpino nuomone, būdami ŠNVOK sudėtyje, galėtume gauti reikalingą informaciją, naudotis konsultacijomis ir turėtume galimybę pateikti savo siūlymus per Pramonininkų asociaciją įstatymų rengėjams. Klubo sekretorius, UAB "Ruvera" savininkas Arūnas Rupšys, akivaizdžiai susipažinęs su neįgalių žmonių bėdomis, taip pat pažadėjo paramą mūsų organizacijos nariams.

Abiejų klubų prezidentai įteikė įrėmintus paramos raštus LASS Šiaulių miesto ir rajono organizacijai ir pažadėjo pagal galimybes skirti paramą ateityje.

Organizuodami šiuos abu renginius, sulaukėme didelio žiniasklaidos dėmesio. Renginius filmavo Šiaulių televizija ir Šiaulių kabelinė televizija "Splius", apie susitikimus rašė dienraščio "Šiaulių kraštas" žurnalistai.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]