TURINT LAIKO

Giedrė REČIŪNIENĖ

SMAGIOS VELYKOS


Kiekvienais metais norisi kuo gražiau numarginti margučius. Kai kurios šeimininkės nori ir greitai, ir gražiai, ir nesudėtingai.

Pabandykite. Tinka rudi ir balti kiaušiniai. Žalius kiaušinius standžiai apvyniokite įvairaus storio siūlais, špagatu, sintetine virvute. Ant siūlo galite užverti sagučių, tik vyniodami žiūrėkite, kad jos visai priglustų prie kiaušinio. Labai tinka suvynioti kiaušinį į sintetinį sietelį, kuriame parduodami apelsinai ar kitokie vaisiai. Sietelis turi būti standžiai prie kiaušinio pigludęs.

Siūlus vyniokite įstrižai, išilgai ir įvairiomis kryptimis. Apvyniotus kiaušinius dėkite į puodą su svogūnų lukštais, užpiltais vandeniu ir išvirkite. Ataušusius išvyniokite ir, jei tvirtai aprišote, bus įspūdingi margučiai.

Velykoms pasigaminkite ir biskvitinį tortą.

Reikalinga viena pakuotė biskvito (3 lakštai) - jo yra parduotuvėse.

1 litras 30 proc. grietinės,

2 pakeliai želė,

nubrauktas šaukštas želatino,

indelis konservuotų persikų kompoto,

du trečdaliai stiklinės cukraus.

Pasigaminame skirtingų spalvų želė, padedam, kad sustingtų. Į indą supilame grietinę, sudedam cukrų ir išplakame iki standžios masės, supilame nedideliame kiekyje (ketvirtadalis stiklinės) pieno ištirpintą želatiną ir gerai išmaišom. Biskvitą sulaistom persikų sirupu (1 lakštui - 4 šaukštai sirupo) ir tepam grietine. Grietinės dedam tiek, kad užtektų trims sluoksniams ir šonams užtepti. Tepant grietine, dedam persikų ir želė gabaliukų. Galima dėti riešutų, supjaustytų bananų. Likusiais persikais ir želė gabaliukais papuošiam grietine apteptą tortą ir padedame vėsioje vietoje sustingti. Skanaus!

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]