REDAKTORIAUS ŽODIS

 

PRADEDANT 2004-UOSIUS METUS


Prieš pat Naujuosius gamtoje įsivyravo tvarka: spustelėjo šaltukas, papūtęs vėjas atnešė sniego debesis ir žemė pasipuošė baltu rūbu. Lai šis tvarkos, grožio, atsinaujinimo jausmas Jūsų, mieli skaitytojai, širdyse išlieka per visus 2004 metus. Lai jie Jums būna geresni už praėjusius.

"Mūsų žodžiui" praėję 2003 nebuvo blogi metai. Žurnale nestigo naujų temų ir naujų rubrikų, atsirado ir vienas kitas naujas neetatinis žurnalo bendradarbis. Pripažinimo sulaukė ir "Mūsų žodžio" žurnalistai: LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos globotame Neįgaliųjų metams paminėti Lietuvos žurnalistų sąjungos surengtame kūrybiniame konkurse "Neįgalusis - visavertis visuomenės narys" už straipsnius neįgaliųjų tematika "Mūsų žodyje" diplomais ir premijomis apdovanoti Henrikas Stukas ir Alvydas Valenta.

Džiugu ir tai, kad talkinant "Mūsų žodžio" redakcijai, informacinius leidinukus apie savo veiklą išleido kelios LASS rajonų organizacijos. Nevyriausybinių organizacijų ir toliau nuolatos gausėja. Tokiomis sąlygomis ypač svarbus darosi regioninių Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos organizacijų įvaizdžio formavimas. Su šiais leidiniais pradžia padaryta. Belieka darbą tęsti.

Štai jau keleri metai uždaroji akcinė bendrovė "Brailio spauda" (žurnalo "Mūsų žodis" redakcija) remiama LR Kultūros ministerijos leidžia knygas brailio raštu. Per 2003 metus knygų išleista net keliolikos pavadinimų. Taip pat leistas ir Europos delegacijos Lietuvoje informacinis leidinys.

"Mūsų žodžio" redakcija tikisi veiklos apimčių nemažinti ir 2004 metais. Pasitikdami veiklos 45-metį (žurnalas "Mūsų žodis" pradėtas leisti 1959 metais) tikimės, kad ir šiais metais "Mūsų žodžio" puslapiuose rasite naujų temų, vertingų minčių, svarbios informacijos. O ir gyvenimas žada naujovių: tapsime Europos Sąjungos piliečiais, įstosime į NATO, valdžia žada didinti atlyginimus, pensijas. Visi žada, kad 2004 metais gyventi bus geriau. Belieka tinkamai pasiruošti tą geresnį gyvenimą sutikti. O "Mūsų žodis" tai palengvins, rašydamas apie mus laukiančias naujoves ir pasikeitimus.

Manau, neliksite nuošalėje ir Jūs, mieli skaitytojai: rašysite, siūlysite, patarsite, kritikuosite, girsite, pageidausite. Jei ne laiškais, tai telefono skambučiais, elektroniniu paštu, komentarais Lietuvos aklųjų ir silpnaregių svetainėje (www.lass.lt).

"Mūsų žodžio" redakcijos ir žurnalui rašančių žmonių vardu noriu tarti ačiū visiems žurnalą užsiprenumeravusiems 2004 metams. Ačiū, kad likote ištikimi "Mūsų žodžiui", kad mus skaitote ir skaitysite. Džiugu ir tai, kad aklųjų ir silpnaregių poreikį spausdintam žodžiui supranta vietos valdžia, kad LASS rajonų tarybų paprašyti, socialinės globos ir rūpybos skyriai patalkino su prenumerata. Visiems jums esame labai dėkingi.

Dar kartą visus sveikinu su Naujais metais. Lai būna jie mums visiems europietiškos gerovės ir gyvenimo standartų pradžios Lietuvoje metai.

Vyr. redaktorius Vytautas GENDVILAS

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]