RENGINIAI

Jolanta ŽAKARIENĖ

SKRYBĖLĖ - MOTERIAI GARBĖ


Skrybėlėti šiauliečiaiMados kūrėjų pamėgtas posakis, jog moteriai svarbiausia yra batai ir galvos apdangalas, - jokia naujiena. Dar sakoma, kad drabužiai pabrėžia asmenybę, o aksesuarai, žinoma, ir galvos apdangalai, - išorę. Kiekviena moteris, nebijanti mados naujovių, žino, kokia populiari skrybėlė. Ji mados pasaulyje - tiesiog būtinybė. Tai ir norėjo įrodyti Šiaulių aklųjų ir silpnaregių kultūros namų darbuotojai pakvietę žmones su regėjimo negalia bei Gubernijos mikrorajono gyventojus į poilsio vakarą "Skrybėlė - moteriai garbė, vyrui - sėkmė".

Per visą žmonijos istoriją galvos apdangalas buvo privaloma bet kokio drabužio dalis. Senųjų dailininkų drobes ir močiučių pageltusių šeimos albumų nuotraukos irgi liudija: nė vienas save gerbiantis vyras ir nė viena save gerbianti dama neperžengdavo namų slenksčio be tinkančios prie drabužių skrybėlės. Skrybėlė buvo laikoma ne mažiau svarbia tualeto dalimi nei apavas.

Kadangi vakaras buvo skirtas skrybėlei, į kultūros namų salę rinkosi skrybėlėtos ponios ir ponai. Vieni - pasipuošę pačių pasigamintomis, kiti - iš močiučių skrynių išsitrauktomis ar šiaip užsidėję tą, kurią nešioja. Skrybėlių mados naujoves renginio dalyviai galėjo sužinoti stebėdami šiaulietės dizainerės Dalios Lamauskienės kasdieninių, laisvalaikio ir proginių skrybėlaičių kolekcijos pristatymą.

Susirinkusieji rungėsi skrybėlės puošimo (medžiaga - iš gamtos) konkurse, kūrė eiles, demonstravo savąsias skrybėles. Išrinkta vakaro skrybėlė - "karalienė". Jos savininkas ponaitis Nerijus Vaičaitis šią skrybėlę pasidarė specialiai šiam vakarui. Visus linksmino liaudiškos muzikos kapela "Šelmiai".

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]