MUMS RAŠO

Nijolė BARAUSKIENĖ

DIENA, ATNEŠUSI DŽIAUGSMĄ


Rugsėjo 22 d. LASUC A. Jonyno vidurinės mokyklos vyresnių klasių moksleiviams ilgai išliks atmintyje kaip diena, kupina staigmenų ir netikėtumų.

Pirmoji maloni staigmena - atviras, bestogis autobusas, kuris, pasibaigus pamokoms, laukė moksleivių. Diena pasitaikė vasariškai šilta, todėl kelionė tokiu autobusu buvo labai maloni.

Dar labiau moksleivius nudžiugino be galo nuoširdus viešbučio "Baltpark" darbuotojų (jie jau dvejus metus yra mūsų rėmėjai) sutikimas. Tai pirmasis Lietuvoje viešbutis, pritaikytas akliesiems: moksleiviai čia galėjo viską liesti, išbandyti netgi lovų minkštumą. Visiems tai labai patiko.

Moksleiviai nejautė susikaustymo, drąsiai bendravo su visais viešbučio darbuotojais, daug klausinėjo. Buvau maloniai nustebinta: mano auklėtiniai tikrai lengvai bendravo su nepažįstamais žmonėmis.

Ne mažiau nudžiugino mokinius ir jiems surengtas dainininkės Nedos koncertas. Moksleiviai pirmą kartą iš taip arti pamatė savo mėgstamą dainininkę, sužinojo, koks buvo jos kelias į didžiąją sceną. Nedai pasiūlius, moksleiviai dainavo kartu. Visų akys švietė džiaugsmu, ypač tada, kai Neda kiekvienam padovanojo savo naujo albumo kompaktinę plokštelę, rado laiko pasirašyti, negailėjo šiltų linkėjimų.

Mūsų laukė ir švediškas vaišių stalas. Geriau matantys padėjo neregintiesiems, taigi ir čia niekas nejautė susikaustymo, visi buvo draugiški ir linksmi.

Šioje išvykoje tarsi iš naujo pažinau savo auklėtinius, dar kartą įsitikinau, kokia didelė jėga yra dėmesys, nuoširdumas ir aplinkinių šiluma. Regis, lyg kas pamojo burtų lazdele, išsklaidė moksleivių baimę, nepasitikėjimą, leido pamiršti savo negalią, pasijusti visaverčiais.

Nuoširdžiausiai dėkojame "Baltparko" viešbučiui ir Valstybiniam turizmo departamentui už šią nuostabią dieną.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]