TURINT LAIKO

Giedrė REČIŪNIENĖ

PLAUKŲ PRIEŽIŪRA


Gražūs, sveiki, gražiai sušukuoti plaukai yra kiekvieno žmogaus puošmena. Tačiau, netinkamai juos prižiūrint, plaukus galima labai greitai sugadinti.

Jei plaukai geri ir stiprūs, užtenka juos švariai išplauti, vengti džiovinimo fenu pučiant karštą orą ir kuo rečiau naudoti prastos kokybės cheminius preparatus - laką, spiritinį plaukų standiklį, nekokybiškus plaukų dažus. Vengti dažno cheminio sušukavimo.

Keletas patarimų, kaip prižiūrėti plaukus, naudojant kuo mažiau cheminių preparatų, ypač, jei plaukai silpni, sausi, sunku pasidaryti šukuoseną.

Atgaivinti ar pakeisti plaukų spalvai naudokite natūralius augalinius dažus: XHA ir BASMA. Tai visiškai nekenksmingi plaukams dažai, kurie ne tik pakeičia spalvą, bet ir stiprina plaukus, apsaugo nuo pleiskanų, stiprina plaukų šaknis, maitina galvos odą.

Jei nenorite plaukų dažyti, o tik pastiprinti plaukus, išnaikinti pleiskanas, naudokite bespalvę XHA (bespalvė XHA taip pat tinka daryti kaukes veido odai - stabdo raukšlių atsiradimą, valo ir minkština veido odą. XHA vonios - minkština kūno odą ir mažina nuovargį bei įtampą).

Norėdami šviesių ir tamsių kaštoninių plaukų naudokite paprastą XHA, norėdami tamsesnių, raudonų atspalvių ir juodų, naudokite XHA maišydami su BASMA.

Taip pat gydo ir suteikia atspalvį ir kiti augalai. Skalaudamos dilgėlių nuoviru - sustiprinsit ir patamsinsit plaukus. Ramunėlių nuoviras švelnina ir šviesina plaukus.

Vietoje cheminių standiklių plaukams, šukuodamos plaukus, pabandykite naudoti iš duonos pasigamintą standiklį: 3 riekutės sudžiūvusios juodos duonos (jūs galite rinkti ir džiovinti duonos pluteles, kriaukšleles) užpilkite stikline verdančio vandens, palaikykite 5-6 val., sutrinkite duoną, perkoškite per tankų sietelį ar marlę, skystį supylę į indelį ir laikydami šaldytuve, galite naudoti keletą kartų. Išplautus drėgnus plaukus suvilgykite duonos skysčiu ir formuokite norimą šukuoseną. Jei plaukai linkę garbanotis, užtenka suvilgytus plaukus pagniaužyti saujomis iš apačios. Šukuoti tik retomis šukomis (ne šepečiu), kad susidarytų sruogos. Gaunamas dabar madingas "šlapių plaukų" efektas. Šukuosena laikysis visą dieną, kol neiššukuosite. Šis standiklis nekenkia plaukams, atvirkščiai, juos maitina. Taip pat galima standinti ir su alumi.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]