TURINT LAIKO

Giedrė REČIŪNIENĖ

KAD BŪTŲ PATOGU


Sutvarkyta buitis, sudėti į vietą daiktai kiekvienai šeimininkei ar šeimininkui yra aktualu - nereikia gaišti laiko ieškojimams prieš imantis kokio nors darbo.

Pakalbėkime apie daiktų, prietaisų žymėjimą. Labai paprastas ir geras būdas yra pasižymėti brailio raštu skalbimo mašinos skalbimo programas, elektrinės viryklės karščio reguliatoriaus padalas, indelius su prieskoniais, vonioje - indus su skalbimo priemonėmis ar kitais chemikalais ir t.t. Tam reikia nusipirkti pusmetrį lipnaus popieriaus (firmos "Oracal" arba "Jac"). Jis parduodamas kanceliarinių prekių parduotuvėse, pagamintas specialiai klijuoti ant bet kokio paviršiaus ir yra pakankamai storas bei tvirtas. Iš tokio popieriaus gaminami popieriniai lipdukai. Jo būna įvairių spalvų ir jums tiks bet kokia. Geroji jo pusė yra slidi, žvilganti, blogoji pusė - ištepta klijais ir užklijuota plonu popieriumi.

Susikarpome popierių taip, kad tilptų į brailio lentelę ar brailio mašinėlę ir užsirašome mums reikalingus skaičius ar pavadinimus. Pvz., "petražolės", "ryžiai". Rašydami tarp žodžių ar sakinių palikime tarpus, kad lengviau galėtume sukarpyti užrašus. Kai užrašyta, kas reikalinga, išimtą lapą sukarpome. Karpyti jums gali padėti bet kuris draugas ar kaimynas. Belieka nulupti apatinę popieriaus juostelę ir klijuoti ant popierinės dėžutės, stiklinio indo, medinio ar metalinio paviršiaus. Klijuojame ant nuvalyto, sauso ir neriebaluoto paviršiaus.

Dažnai elektrinės, dujinės viryklės ar skalbimo mašinos jungiklių paviršiai yra visai lygūs ir sunku atskirti, kada viryklė ar kitas prietaisas yra išjungtas, o kada - įjungtas. Tada pasižymėkime jungiklio viršų keliais ženklais, kai jis yra išjungtas, o ant viryklės ar skalbimo mašinos, ties jungikliu, pažymime 0 ar kitą mums norimą ženklą. Žinosime - sutapus abiem ženklams - prietaisas išjungtas. Taip pat pasižymime temperatūras ant viryklės, skalbimo režimus ant skalbimo mašinos. Pasukus pažymėtą jungiklį, greitai nustatysime mums reikaligą padalą.

Susižymėkime dėžutes su skalbimo ir valymo priemonėmis. Dėžutes galima naudoti ilgesnį laiką, jas nuolat papildant.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]